Costa Rica, op avontuur bij de Tico's

Vanaf €2449 pp.
Rondreis - 15 dagen - Costa Rica
Afreisdatum: Meerdere afreisdata

15-daagse begeleide groepsreis Costa Rica

 • Het nevelwoud van Monteverde en de Arenal vulkaan
 • Verblijf in een eco-lodge in Tortuguero National Park
 •  “Pura Vida” aan de stranden van Peninsula de Nicoya & Manuel Antonio
 •  Jungle by Night-excursie: op zoek naar de exotische boomkikkers 

Inbegrepen in deze reis

Nederlandstalige lokale gids
Alle overnachtingen in de vermelde hotels
Internationale vluchten met Iberia
Lokaal transport in comfortabele minibus/autocar met airconditioning
13x ontbijt, 3x middagmaal, 3x avondmaal
Excursies naar de nationale parken van Tortuguero, Rincon de la Vieja en Manuel Antonio
Nachtelijke boomkikker-excursie in Arenal
De hangende bruggen van Monteverde

Niet inbegrepen in deze reis

Persoonlijke uitgaven
Annulerings-, bagage-, en reisbijstandsverzekering
Fooien voor de gids en chauffeur
Bagageservice op de luchthaven en in de hotels
Toegangsgelden voor de bezoeken en bezienswaardigheden die niet expliciet vermeld worden onder de rubriek ‘inbegrepen’

Onze reisexpert

Patrick Monteyne
Office Manager
Interesse? Contacteer ons

Programma

1E DAG: BRUSSEL - SAN JOSÉ

Vertrek vanuit Brussel naar San José. Bij aankomst transfer naar het Rincón del Valle hotel****.

2E DAG: SAN JOSÉ - TORTUGUERO

Tortuguero Nationaal Park strekt zich uit aan de Caraïbische kust. De lodge is enkel te bereiken per boot. Het avontuur begint dus al op het moment dat je aan boord gaat! In de namiddag verken je het dorpje Tortuguero. Overnachting in volpension in de ecologische Laguna Lodge***.

ontbijt, middagmaal, avondmaal

3E DAG: TORTUGUERO

Met de boot ontdek je de pracht en praal van dit natuurgebied. Aan de oevers verrijzen talloze tropische planten en bomen, die metershoge groene muren vormen. Je maakt kennis met het leven in de jungle: kapucijn- en brulapen, luiaarden en een groot aantal soorten vogels. Overnachting in de Laguna Lodge***.

ontbijt, middagmaal, avondmaal

4E DAG: TORTUGUERO - ARENAL

Per boot verlaat je de waterwegen van Tortuguero. Vanaf Caño Blanco brengt de bus je naar de volgende bestemming: La Fortuna, aan de voet van de beroemde Arenal-vulkaan. ’s Avonds kun je heerlijk gaan relaxen in de geothermische baden van de Paradise Hot Springs (optioneel, avondmaal inbegrepen). Overnachting in Casa Luna Hotel & Spa***.

ontbijt, middagmaal

5E DAG: ARENAL

Vandaag kun je op eigen houtje op verkenning gaan in Arenal National park, of je kiest voor een dagexcursie naar Caño Negro. Met de boot doorkruis je het natuurreservaat, op zoek naar aapjes en kaaimannen (optioneel, lunch inbegrepen). ’s Avonds is het tijd voor een unieke nachtexcursie: gewapend met een zaklamp ga je op zoek naar de kleurrijke boomkikkers waar Costa Rica bekend om staat. Gelukkig weet de ervaren gids waar je ze het makkelijkst kan spotten! Overnachting in Casa Luna Hotel & Spa***.

ontbijt, avondmaal

6E DAG: ARENAL - MONTEVERDE

Tijd om de Arenalvulkaan achter je te laten. De mooie rit langs het Arenalmeer brengt je uiteindelijk in de streek van Monteverde. De aantrekkingskracht van Monteverde schuilt onder andere in het prachtige nevelwoud met zijn veelzijdige fauna en flora. Overnachting in de Trapp Family Lodge***.

ontbijt

7E DAG: MONTEVERDE

In de voormiddag staat er een excursie naar de beroemde ‘hanging bridges’ op het programma. De hangende bruggen leiden je van platform tot platform, dwars door het groene bladerdak van het regenwoud. Hoog in de boomtoppen spot je misschien wel één van de vele tropische vogelsoorten. De echte durvers kunnen in de namiddag deelnemen aan een zipline-excursie! Overnachting in de Trapp Family Lodge***.

ontbijt

8E DAG: MONTEVERDE - RINCÓN DE LA VIEJA

In de namiddag neemt de gids je mee naar Rincón de la Vieja National Park, bekend omwille van zijn reusachtige wurgvijgen, kokende modderpoelen, zwavelplassen en stomende fumarolen. Misschien kom je wel oog in oog met een coati, beter gekend als neusbeer! ’s Avonds overnacht je, geheel in de traditie van de sabaneros, de Costa Ricaanse cowboys, in een authentieke ranch: de Buena Vista Lodge***.

ontbijt

9E DAG: RINCÓN DE LA VIEJA

Een hele dag vrije tijd om zelf in te vullen. De liefhebbers kunnen het park te paard gaan verkennen. Wat verfrissing opzoeken kan ook, via een 400m lange waterglijbaan die zich dwars door de jungle een weg baant. Uiteraard kun je ook gewoon relaxen aan het zwembad – de keuze is aan jou! Overnachting in de Buena Vista Lodge***.

ontbijt

10E DAG: RINCÓN DE LA VIEJA - TAMBOR

Je reist verder naar de witte zandstranden en dramatische vergezichten van Peninsula de Nicoya. Hotel Tango Mar****, aan een langgerekt strand omgeven door steile klifwanden, wordt gerund door Belgische eigenaren. Overnachting in Hotel Tango Mar****.

ontbijt

11E DAG: TAMBOR

Je hebt een hele dag vrij om te genieten van de vele faciliteiten van het strandhotel of om op verkenning te gaan in de omgeving. Overnachting in Hotel Tango Mar****.

ontbijt

12E DAG: TAMBOR - MANUEL ANTONIO

Onderweg naar de laatste stop van deze reis: Manuel Antonio National Park! Overnachting in hotel Villas Lirio***.

ontbijt

13E DAG: MANUEL ANTONIO

De gids begeleidt in de voormiddag een boeiende wandeling door Manuel Antonio National Park. Hier zitten toekans, luiaarden en heel wat verschillende aapjes. In de namiddag kun je kiezen: een kajak huren, gaan raften op de Savegre-rivier, … of luieren aan het strand. Overnachting in hotel Villas Lirio***.

ontbijt

14E DAG: MANUEL ANTONIO - SAN JOSÉ

Na twee weken natuur & avontuur zit deze reis er helaas op. Je reist terug naar San José, waar de terugvlucht wacht.

ontbijt

15E DAG: BRUSSEL

Aankomst in Brussel.

Nuttige info

 • Aantal deelnemers: min. 15 personen, max. 25 personen
 • Bestemming: Ongerept en wild. Costa Rica is tegelijk heel rustig dankzij het groene, ongerepte landschap, maar als je het avontuur opzoekt en gaat canoën of raften ontdek je het ruige Costa Rica.
 • Tijdsverschil: Winter : - 7u ; Zomer : - 8u
 • Klimaat: Tropisch klimaat. Het droge seizoen van december tot april is het meest toeristisch. Het regenseizoen of groene seizoen is van mei tot oktober. De temperatuur bedraagt het hele jaar door tussen 25°C et 30°C. Tijdens het regenseizoen regent het gewoonlijk 's middags en is het 's ochtends zonnig. Dan zie je ook meer planten in bloei en dieren.De watervallen stromen het hardst en het is het meest geschikte seizoen om wateractiviteiten te doen.

 • Taal: De officiële taal is Spaans, maar ook Engels, Creools en Indische dialecten worden gesproken.

 • Boek op voorhand je excursiepakket: € 87 per persoon

  • 4e dag: Paradise Hot Springs (incl. avondmaal)

  • 5e dag: Caño Negro Nature Reserve (incl. middagmaal)

VertrekdatumPrijs per persoon in dubbele kamerPrijs één persoon in dubbele kamer
21/11/20€ 2480€ 3203
13/02/21€ 2564€ 3346
Deze reizen zijn slechts een kleine greep uit ons aanbod! Op zoek naar een reis die bij jou past?