FAQ

Vind hier de antwoorden op de meest voorkomende vragen betreffende jouw reis. Vind je geen antwoord op jouw vraag? Contacteer ons gerust!

Bieden jullie ook rondreizen op maat aan?

In ons reiskantoor kun je inderdaad terecht voor een volledige rondreis op maat. Wij werken hiervoor samen met gespecialiseerde touroperators en beschikken bovendien zelf over heel wat expertise. Wij bekijken samen met jou wat het budget, verwachtingen zijn.

Hoe lang moet ik op voorhand op de luchthaven zijn?

Voor een Europese vlucht moet je 2 uur voor vertrek van de vlucht op de luchthaven zijn. Voor intercontinentale vluchten is dit zelfs 3 uur. Als je voor vertrek online bent ingecheckt, kun je wat later arriveren. Je kan dan direct de bagage afgeven aan de 'drop off balie' op de luchthaven.

Hoeveel bagage mag ik meenemen op het vliegtuig?

Elke luchtvaartmaatschappij heeft zijn eigen regels, bepalingen wat betreft het aantal kilo bagage. Het gewicht en het aantal stuks bagage is afhankelijk van de klasse waarin je vliegt. Zo mogen passagiers in business class meer bagage meenemen dan passagiers in economy class. Het gewicht varieert meestal tussen de 15 à 20 kilo bagage. Het maximum toegelaten gewicht staat meestal vermeld op het vliegtuigticket.

Eventueel kun je ook de website van de luchtvaartmaatschappij raadplegen. Daar vind je alle informatie, alsook informatie voor extra sportmateriaal, verboden producten, huisdieren,...

Hoeveel handbagage mag ik meenemen?

De handbagage die je mag meenemen is beperkt en verschilt van luchtvaartmaatschappij tot luchtvaarmaatschappij. Je mag slechts 1 stuk handbagage meenemen aan boord. Deze moet passen in het bagagekastje in het vliegtuig en mag niet groter zijn dan 55 x 40 x 20 cm. Vergeet niet ook de wieltjes, het handvat, of de bagagedrager mee te rekenen.
Voorts mag je ook een handtas meenemen.

Stop waardevolle zaken (geld, juwelen) en belangrijke voorwerpen (documenten, medicatie) bij voorkeur in je handbagage; niet in de ruimbagage.

Ik heb enkel een vliegtuigticket geboekt. Moet ik mijn vlucht herbevestigen?

In de meeste gevallen is het niet meer verplicht om de vlucht te herbevestigen. Het is echter aan te raden om enkele dagen voor vertrek contact te nemen met de luchtvaartschappij of het reisbureau om de uren te controleren. Het is immers niet uitgesloten dat er zich nog een wijziging in het vluchtschema heeft voorgedaan waardoor de vertrektijden niet meer dezelfde zijn zoals op het vliegtuigticket. Op de website van de luchtvaartmaatschappij kan je ook de vluchtgegevens checken.

Ik heb mij online ingecheckt en wat moet ik doen met mijn bagage?

De meeste luchtvaartmaatschappijen hebben een 'drop off bagage' balie op de luchthaven voor passagiers die reeds online incheckten. Je kan hier terecht om snel jouw bagage af te geven.

Kan een minderjarige alleen het vliegtuig nemen?

Alleen reizende minderjarigen moeten of kunnen (afhankelijk van hun leeftijd) assistentie aanvragen bij de inscheping, tijdens de vlucht of bij aankomst op de bestemming. Kinderen jonger dan 5 jaar moeten altijd vergezeld worden door een persoon ouder dan 18 jaar. De assistentie voor kinderen ouder dan 5 jaar moet op het moment van boeking worden aangevraagd. De vergoeding verschilt van luchtvaartmaatschappij maar schommelen tussen de € 30 en € 60 per kind/ per traject.

Je dient voor vertrek ook de nodige documenten UM in te vullen. Alleen reizende kinderen tot en met 11 jaar moeten steeds een speciale assistentie krijgen. Vanaf 12 jaar tot 18 jaar kan er steeds vrijblijvend assistentie gevraagd worden.

Kan ik een specifieke zetel in het vliegtuig reserveren?

Bij chartermaatschappijen zoals TUI-fly of Thomas Cook Airlines is het mogelijk om vanaf 2 weken voor afreis jouw stoel te reserveren. Ook bij andere luchtvaartschappijen heb je de mogelijkheid om een plaats te reserveren. Dit kan vaak op het moment van online check-in (24 uur voor afreis). Check daarvoor de website van de desbetreffende luchtvaartmaatschappij of neem contact op met één van onze medewerkers.

Kan ik online inchecken?

Veel luchtvaartmaatschappijen bieden de mogelijkheid om op voorhand online in te checken. Raadpleeg de website van de luchtvaartmaatschappij. De instapkaarten kun je dan thuis afprinten en voorleggen met de geldige reisdocumenten op de luchthaven.

Kunnen wij bij jullie betalen met bancontact?

In ons reiskantoor kun je betalen met bancontact, credit card of cash.

Waar vind ik informatie over de nodige reisformaliteiten, visums?

De reisformaliteiten die nodig zijn voor jouw vakantie hangt af van de bestemming. Op de website van Diplomatie België vind je alvast welke reisformaliteiten, visum nodig zijn voor jouw bestemming.

Waarom hebben we een reisbijstandsverzekering nodig?

Uw mutualiteit dekt immers niet alles; een reisbijstandsverzekering is zeker niet overbodig. De dekking van een extra reisbijstandsverzekering is veel uitgebreider dan deze van uw ziekenfonds. Bovendien is vb. VAB dagelijks 24/24 en 7 dagen per week bereikbaar.

Wanneer betaal ik mijn voorschot / saldo?

Het voorschot wordt betaald op het moment van boeking in het reisbureau. Dit kan zowel cash, met bancontact of credit card. Het restsaldo wordt 4 weken voor afreis betaald. Dit kan betaald worden via overschrijving of in ons kantoor.

Wanneer zijn mijn reisdocumenten/vouchers ter beschikking?

De reisdocumenten worden ongeveer 2 weken voor afreis in ons reisbureau afgeleverd. Wij brengen jullie hiervan telefonisch of per e-mail op de hoogte.

Wat mag er niet in de handbagage?

Volgende voorwerpen en producten mogen onder geen beding meegenomen worden in de handbagage:
•Vuur- en schietwapens (pistolen, revolvers, replica's,...)
•Puntige en scherpe voorwerpen (scharen, bijlen, messen, pijlen,...)
•Stompe voorwerpen (golfstokken, knuppels, boksbeugels,...)

Bovendien is de hoeveelheid vloeistoffen en gels die u in uw handbagage mag meenemen, strikt beperkt. Meer informatie je op http://www.brusselsairport.be/nl/passngr/security/bags_security/

Welk soort reizen kunnen wij bij jullie boeken?

Je kan bij ons terecht voor alles wat met reizen te maken heeft. Zo bieden wij pakketreizen aan van alle Belgische Touroperators. Maar ook voor een hotelovernachting, huurwagen, vliegtuigticket, treinticket,... kun je bij ons terecht.

Welke reisdocumenten heb ik nodig?

Voor Belgische onderdanen volstaat voor een aantal landen een geldige identiteitskaart. Dit zijn de lidstaten van de Europese Unie, sommige landen die daaraan grenzen en enkele verre landen, die toeristische trekpleisters zijn. Ook voor kinderen jonger van 12 jaar is een geldige kids ID-card verplicht. De algemene regels is dat de iditenteitskaarten minstens geldig moeten zijn tot de datum van terugkeer. Voor bepaalde bestemmingen gelden andere regels. Controleer steeds op voorhand wat van toepassing is voor jouw reisbestemming op http://www.diplomatie.be

 

09 mei 2017

Collega Patrick bezocht vorige week het schip MSC Fantasia in Zeebrugge.

Dit mooie schip beschikt over 1637 prachtige kajuiten, een MSC Yacht Club, heel mooie spa- en wellnessruimte, fitness, binnen- en buitenzwembad met jacuzzi. Er zijn comfortabele...