Puglia, de ongekende pracht van de Italiaanse hiel

Vanaf €1390 pp.
Rondreis - 8 dagen - Italië
Afreisdatum: Meerdere afreisdata

8-daagse begeleide groepsreis Italië

 • Betoverend Alberobello met zijn witgepleisterde kalkstenen trulli
 • Lunch in een traditionele Masseria in Lecce
 • Degustatie van de lokale en felbegeerde olijfolie
 • Leer zelf de orecchiette pasta maken in Bari
 • IN DE KIJKER: Twee centraal gelegen 4-sterrenhotels met tal van restaurants in de buurt.

Inbegrepen in deze reis

Nederlandstalige TUI-reisleiding van Brussel tot Brussel
Engelstalige lokale gidsen in Matera, Grotte di Castellana en Bari tijdens het maken van orecchiette
Internationale vluchten met TUI fly
Lokaal transport in comfortabele minibus/autocar met airconditioning
Alle overnachtingen in de vermelde hotels
7x ontbijt, 1x middagmaal, 1x avondmaal
Audiosysteem
Stadsbezoek en inkomgelden voor: Alberobello en de Trullo Sovrano, Santa Croce kerk en Dom in Lecce, de Sassi kerk en het Sassi House Museum met lokale gids in Matera, de Basilica di San Martino in Martina Franca, de kathedraal in Trani, bezoek aan de St.-Nicolaasbasiliek en het kasteel in Bari, de kathedraal van Otranto, de St. Caterina Basilica in Galatina
Degustatie van lokale olijfolie op dag 2

Niet inbegrepen in deze reis

Persoonlijke uitgaven
Toegangsgelden voor de bezoeken en bezienswaardigheden die niet expliciet vermeld worden onder de rubriek ‘inbegrepen’
Optionele excursies
Fooien voor de gidsen en chauffeur
Bagageservice op de luchthaven en in de hotels
Annulerings-, bagage-, en reisbijstandsverzekering

Onze reisexpert

Vanessa Mévaere
Travel Consultant
Interesse? Contacteer ons

Programma

1E DAG: BRUSSEL - BRINDISI - ALBEROBELLO

Vlucht naar Brindisi, indien de tijd het toelaat brengen we bij aankomst aansluitend een bezoek aan de stad. Daarna rijden we verder naar Alberobello om ons te installeren in Hotel Ramapendula****, waar we 5 nachten verblijven.

2E DAG: ALBEROBELLO - MARTINA FRANCA - ALBEROBELLO

In de voormiddag bezoeken we Alberobello, onderdeel van het Unesco werelderfgoed. Deze regio wordt vooral geassocieerd met zijn typische ‘Trulli houses’, die je ongetwijfeld al op foto’s hebt kunnen bewonderen. Na een bezoek aan de Trullo Sovrano en een prachtige wandeling heb je de tijd om souvenirs aan te schaffen en te genieten van heerlijke koffie of wijn. In de namiddag staat de ontdekking van de barokke stad Martina Franca op het programma, door zijn rijke vegetatie ook wel het groene hart van Puglia genoemd. We brengen hier een bezoek aan de Basilica di San Martino, ook de authentieke straatjes in het historische stadscentrum zullen je zeker kunnen bekoren! Op de terugweg naar Alberobello maken we een stop voor een degustatie van olijfolie, we komen hier ook alles te weten over het exportproduct bij uitstek van deze regio. Overnachting in het hotel.

ontbijt

3E DAG: ALBEROBELLO

Geniet van een vrije dag. Ga zelf op ontdekking in de regio en deel de dag op jouw tempo in. Je kan ook optioneel deelnemen aan een excursie naar Monopoli en de Grotte di Castellana. Na het ontbijt brengt een korte rit met de autocar je tot aan het grottencomplex. Je daalt af voor een wandeling onder begeleiding van de gids. Je kan er rotsen uit allerlei vormen, formaten en kleuren bewonderen. De natuur heeft hier miljoenen jaren vrij spel gehad. Vervolgens bezoek je Monopoli, een prachtige authentieke stad vol charme. Een wandeling brengt je vanuit het historische centrum naar de schilderachtige boulevard aan zee waar in de haven kleurrijke boten dobberen op het ritme van de kabbelende golven.

ontbijt

4E DAG: ALBEROBELLO - TRANI - BARI - POLIGNANO A MARE - ALBEROBELLO

We rijden naar Trani, gelegen in het noorden van Apulië. We bewonderen hier de kathedraal en de historische haven gelegen aan de Adriatische Zee. We rijden verder naar Bari, de hoofdstad van Apulië die door de eeuwen heen beïnvloed werd door zowel mediterrane als Europese culturen. Hier wacht ons een culturele rondleiding met de St.-Nicolaasbasiliek en het Swabian kasteel op het programma. Geniet ook van het culinaire hoogtepunt van de reis. We krijgen de gelegenheid om zelf orecchiette te maken, de lokale zelfgemaakte pasta. We komen alle geheimen te weten van het traditionele recept waarna een degustatie van je eigen creatie met een glas rode wijn uiteraard niet mag ontbreken! Hierna bezoeken we Polignano a Mare, een historische stad gebouwd op steile kliffen. Overnachting in het hotel.

ontbijt

5E DAG: ALBEROBELLO - MATERA - ALBEROBELLO

Na het ontbijt staat een bezoek aan Matera op het programma. Deze stad staat terecht op de lijst van het Unesco werelderfgoed en mocht zich in 2019 de Culturele hoofdstad van Europa noemen. Matera is vooral bekend omwille van de Sassi of grotwoningen die tot in de helft van de vorige eeuw bewoond waren. Nu vind je er tal van restaurants, winkeltjes en hotels. Overnachting in het hotel.

ontbijt

6E DAG: ALBEROBELLO - LECCE - OTRANTO

We laten Alberobello achter ons en begeven ons naar Lecce voor de ontdekking van deze prachtige barokke stad. Door zijn architecturale stijl wordt Lecce ook wel het Firenze van het zuiden genoemd. We bewonderen hier de Piazza Sant’Oronzo, de restanten van het Romeins amfitheater, de Santa Croce kerk, de Dom en zoveel meer! Hierna kan je genieten van een lunch in een tradtionele Masseria. In de namiddag volgt een bezoek aan Otranto, een pittoresk dorpje gekend om zijn kathedraal met een mozaïeken vloer uit de 2e eeuw. Overnachting in Hotel Vittoria Resort and Spa****, waar we twee nachten verblijven.

ontbijt, middagmaal

7E DAG: OTRANTO - GALATINA - GALLIPOLI - OTRANTO

We laten ons vandaag betoveren door het charmante historische centrum van Galatina. We bewonderen hier de zandkleurige huisjes en de St. Caterina Basilica. Na een vrije lunch gaan we verder naar Gallipoli. Door zijn ligging op een klein eiland, zijn oude stadsmuur, zijn wirwar van straatjes en de nabijheid van de Ionische Zee wordt dit stadje al sinds mensenheugenis ‘The beautiful town’ genoemd. Het kasteel, de kathedraal van Santa Agatha en de Corti, achtertuinen die vroeger gebruikt werden als ontmoetingsplaatsen, zijn de trekpleisters van de stad. Dit is ook de plaats om prachtige vakantiefoto’s te nemen en de herinneringen van deze reis in een onvergetelijk decor voor altijd vast te leggen. Terugrit naar Otranto voor een welverdiend afscheidsdiner. Overnachting in het hotel.

ontbijt, avondmaal

8E DAG: OTRANTO - BRINDISI - BRUSSEL

Vrije tijd tot de transfer naar de luchthaven van Brindisi voor de terugvlucht naar Brussel.

ontbijt

Nuttige info

 • Aantal deelnemers: min. 15 personen, max. 25 personen
 • Reisdocumenten: identiteitskaart
 • Tijdsverschil: geen
 • Hotels:

  • 5n in Alberobello in hotel Ramapendula****

  • 2n in Otranto in hotel Vittoria Resort and Spa****

 • Boek op voorhand de excursie naar Monopoli en de Grotte di Castellana

  3e dag: Ontdek het indrukwekkende grottencomplex en laat je betoveren door dit schilderachtig stadje aan € 59 per persoon - Het is niet mogelijk deze excursie ter plaatse te boeken.

 • Halfpension mogelijk

  De toeslag halfpension omvat 5x avondmaal (dag 2 t.e.m. dag 6), dranken niet inbegrepen. Het afscheidsdiner is inbegrepen in de basisprijs.  € 72 per persoon

 • TUI paspoort:

  Cultuur ♦♦♦♦◊
  Natuur ♦♦♦♦◊
  Accommodatie ♦♦♦♦◊
  Fysiek ♦♦◊◊◊

 • Klimaat & beste reisperiode

  Het centrale en zuidelijke deel van het Italiaanse vasteland, kennen, samen met de eilanden Sicilië en Sardinië, een mediterraan klimaat waarbij de zomers warm en droog zijn en de winters mild en regenachtiger. De beste reisperiode is bijgevolg van mei tot en met september. In deze periode geniet je van aangename of warme temperaturen en amper neerslag. De gemiddelde dagtemperaturen variëren van 21 tot 24 °C in mei en 24 tot 27 °C in juni en september. Juli en augustus zijn de warmste maanden. Met temperaturen van rond en soms ver boven 30 °C worden deze zomermaanden soms als drukkend en benauwend ervaren. Ook voor het noorden van Italië is de beste reisperiode van mei tot en met september. Maar door de aanwezigheid van gebergtes is het weer in het noorden wat onvoorspelbaarder. Hierdoor heb je steeds wel een redelijk kans op regen en liggen de temperaturen een paar graden lager.

VertrekdatumPrijs per persoon in dubbele kamerPrijs één persoon in dubbele kamer
12/06/21€ 1390€ 1569
03/07/21€ 1479€ 1661
17/07/21€ 1479€ 1661
04/09/21 (gegarandeerde afreis)€ 1390€ 1570
Deze reizen zijn slechts een kleine greep uit ons aanbod! Op zoek naar een reis die bij jou past?