Winters Ijsland en het Noorderlicht

Vanaf €1077 pp.
Rondreis - 5 dagen - Ijsland
Afreisdatum: Meerdere afreisdata

5-daagse begeleide groepsreis Ijsland

  • Op jacht naar het indrukwekkende noorderlicht
  • Ontdek de prachtige natuurroute ‘Golden Circle’
  • Het schiereiland Snaefellsnes, IJsland in het klein
  • Ontspannen in het warme water van de Blue Lagoon met uitzicht over het IJslandse winterlandschap

Inbegrepen in deze reis

Nederlandstalige TUI-reisleiding van Brussel tot Brussel
Rechtstreekse internationale vluchten met Icelandair
Lokaal transport in comfortabele autocar met airconditioning
Alle overnachtingen in het vermelde hotel
4x ontbijt
Toegang tot de Blue Lagoon en gebruik van handdoek
Stadsbezoek Reykjavík met gegidste rondleiding in het Harpa-gebouw
Avondlijke noorderlichtexcursie
Volledige dag excursie naar het schiereiland Snaefellsnes
Volledige dag excursie naar de Golden Circle

Niet inbegrepen in deze reis

Persoonlijke uitgaven
Annulerings-, bagage-, en reisbijstandsverzekering
Bagageservice op de luchthaven en in de hotels
Toegangsgelden voor de bezoeken en bezienswaardigheden die niet expliciet vermeld worden onder de rubriek ‘inbegrepen’

Onze reisexpert

Benny Vandamme
Manager
Interesse? Contacteer ons

Programma

1E DAG: BRUSSEL - KEFLAVÍK - BLUE LAGOON - REYKJAVÍK

Rechtstreekse vlucht van Brussel naar Keflavík. Ben je klaar voor een winters avontuur? Bij aankomst staat er meteen een IJslands hoogtepunt op jou te wachten: de Blue Lagoon, de belangrijkste geothermische spa van het land, gelegen in een desolaat lavalandschap. Het mineraalrijke lichtblauwe water dat naar boven borrelt uit de natuurlijke bronnen staat bekend om zijn geneeskrachtige werking en heeft een positieve werking op de huid! Terwijl het rond het vriespunt is, ga je het zeker niet koud hebben. Met een temperatuur van ongeveer 40 graden, is het water aangenaam warm. Nadien rijd je door naar de hoofdstad Reykjavík voor 4 overnachtingen in hotel Klettur***. Vrij avondmaal in de stad.

2E DAG: REYKJAVÍK

Op ontdekking door de IJslandse hoofdstad Reykjavík. Deze stad is prachtig gelegen op een schiereiland met heuvels en bergketens op de achtergrond. Een stadstour laat je kennismaken met de belangrijkste hoogtepunten. We maken fotostops aan onder meer de beroemde en eigenzinnige Hallgrimskerk en het Höfði-huis waar er gesproken is over het einde van de koude oorlog. We sluiten de ochtend af met een tour door het moderne en architectonische Harpa concertgebouw. De middag is ter vrije besteding. Loop bijvoorbeeld door de Langavegur, de bekendste winkelstraat waar je verschillende winkels vindt of bezoek een museum. In de avond gaan we op zoek naar het noorderlicht*. Dit unieke natuurverschijnsel is werkelijk magisch en enkel in de wintermaanden te zien. Om de kansen te vergroten, rijden we naar het platteland waar we geen last hebben van de stadsverlichting. Al kijkend naar een donkere hemel stijgt de spanning. Zouden we dan dadelijk echt het welbekende noorderlicht zien? Met wat geluk worden we beloond met groene bewegende lichtbogen boven ons, ongetwijfeld een onvergetelijke ervaring.

* Het noorderlicht is een natuurverschijnsel dat zichtbaar kan zijn van september tot en met april, we doen ons best om het te kunnen aanschouwen, maar er is echter geen garantie.

ontbijt

3E DAG: REYKJAVÍK - SCHIEREILAND SNAEFELLSNES - REYKJAVÍK

Het schiereiland Snaefellsnes, in het westen van IJsland, wordt ook wel ‘IJsland in het klein’ of 'miniatuur-IJsland' genoemd. We zien hier namelijk imposante zeekliffen, eeuwenoude gletsjers, vulkanische pieken, kleine vissersdorpjes, spotten we unieke vogels en genieten we van de watervallen. Kortom, we zullen ons bevinden in een spectaculair en fascinerend landschap. We bezoeken de vissersplaatsjes Stykkishólmur en Arnarstapi. Arnarstapi is gekend voor de vele mooie basaltformaties en vogelkolonies. Een stop aan de iconische berg Kirkjufell mag zeker niet ontbreken. Dankzij haar perfecte geometrische vorm kunnen we de naam vertalen als ‘Kerkberg’. De 463 meter hoge berg ligt in een grandioos, maar ruig landschap. De waterval voor de berg zorgt al jaren voor een ongeëvenaarde foto’s. Aan het einde van de dag rijden we weer terug naar Reykjavík voor een vrij avondmaal en de overnachting. Onderweg hebben we nog kans op het spotten van IJslandse paarden. Deze oerpaarden zijn alléén in IJsland te vinden en uniek in hun soort.

ontbijt

4E DAG: REYKJAVÍK - GOLDEN CIRCLE - REYKJAVÍK

Vandaag ontdek je de Golden Circle, de drie bekendste hoogtepunten van IJsland: Geysir, Gullfoss en Thingvellir National Park. Eerst ga je naar het heetwaterbronnengebied Geysir. De grote Geysir is nu slapende, maar gelukkig stelt de naastgelegen Strokkur je niet teleur. Terwijl we wachten, zien we het water steeds meer borrelen totdat een helderblauwe bal water plots ontstaat en ineens 30 meter de lucht in spuit. Dit schouwspel van dichtbij meemaken is zéér bijzonder. Heb je het spektakel gemist? Geen probleem, de zeer actieve Strokkur katapulteert elke 5 à 10 minuten een grote hoeveelheid water de lucht in. Niet ver hier vandaan zie je de waterval Gullfoss, voor velen de mooiste waterval van IJsland. Dankzij de grote kracht waarmee het water de kloof instort, vormen er zich grote nevelwolken die bij zonnig weer vrijwel altijd een mooie regenboog veroorzaken. Daarom dat de waterval ook wel de ‘gouden waterval’ wordt genoemd. In de wintermaanden bevriest een deel van de waterval wat het een sprookjesachtige aanblik geeft. Deze prachtige dag sluiten we af met een bezoek aan het Nationaal Park Thingvellir, welke op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Uit historisch oogpunt is dit de belangrijkste plek in IJsland. In 930 werd hier ’s werelds eerste parlement opgericht. Bovendien vormt Thingvellir de grens tussen twee tektonische platen. Het geeft je dus een perfect beeld van de geologie van IJsland. Terug naar Reykjavík voor een vrij avondmaal en de overnachting.

ontbijt

5E DAG: REYKJAVÍK - KEFLAVÍK - BRUSSEL

Transfer naar de luchthaven van Keflavík voor de terugvlucht naar Brussel.

ontbijt

Nuttige info

  • Aantal deelnemers: min. 15 personen, max. 25 personen
  • Reisdocumenten: identiteitskaart
  • Inentingen: geen
  • Tijdsverschil: winter: geen, zomer: -2
VertrekdatumPrijs per persoon in dubbele kamerPrijs per persoon in single kamer
13/12/20€ 1132€ 1322
24/01/21€ 1089€ 1276
21/02/21€ 1104€ 1294
Deze reizen zijn slechts een kleine greep uit ons aanbod! Op zoek naar een reis die bij jou past?