Riviercruise op de Po met Croisieurope - Van Mantua tot Venetië

Vanaf €1315 pp.
Cruise - 7 dagen - Italië
Afreisdatum: 30/08/2020

Van Mantua, parel van de Renaissance, tot Venetië, de Dogestad

Laat u van Mantua tot Venetië meevoeren door een unieke cruise door drie regio's van Italië. De regio Emilia-Romagna onthult zijn rijke gastronomische erfgoed bij een bezoek aan Parma en een proeverij van lokale producten. Ontdek de regio Lombardije, bakermat van de renaissance, en alle schatten die hij herbergt. U bezoekt er unieke steden zoals het romantische Mantua en Cremona, de geboortestad van Claudio Monteverdi en Stradivarius. Veneto opent zijn deuren voor u met Venetië, haar beroemde San Marcoplein en Dogepaleis, een voormalige zetel van macht die verrast door zijn bouwstijl met omgekeerde massa‘s.

Hoogtepunten van de cruise:

 • Emilia-Romagna en zijn rijke gastronomische erfgoed
  • Parma, discrete en charmante stad
  • Bezoek aan het domein van de gebroeders Spigaroli
  • Proeverij van Culatello-ham en parmezaan
 • Lombardije, zijn rijke en gevarieerde panorama’s
  • Cremona, geboortestad van Claudio Monteverdi en Stradivarius
  • Mantua, romantische stad omgeven door meren
 • Veneto, land van schatten, kunst en tradities
  • Verona, stad van de geliefden
  • Vicenza, meesterwerk van architect Palladio
  • Venetië, een oase met vele rijkdommen

Inbegrepen in deze reis

de cruise in volpension van het avondmaal van de 1ste dag tot het ontbijt van de laatste dag
dranken inbegrepen aan boord (buiten speciale kaarten)
het verblijf in een dubbele cabine met airco, douche en WC
de animatie
de bijstand van onze hostess aan boord
de welkomstdrank
gala-avond
de haventaksen
de bijstands- en repatriëringsverzekering
vluchten Brussel - Venetië - Brussel
transfert luchthaven - schip - luchthaven
Nederlandstalige begeleiding door Italië-kenner Daniël Depoorter vanaf 20 deelnemers

Niet inbegrepen in deze reis

excursies ter plekke
de persoonlijke uitgaven
vervoer naar Zaventem
de annulatie- en bagageverzekering
dranken op de speciale kaarten, dranken tijdens excursies of verplaatsingen

Onze reisexpert

Ninette Dekeyser
Management Assistant
Interesse? Contacteer ons

De troeven van Croisieurope

 • Volpension - DRANKEN INBEGREPEN bij de maaltijden en aan de bar
 • Verfijnde Franse keuken - Diner en gala-avond - Welkomstdrankje
 • Gratis wifi in de loungebar
 • Audiofoonsysteem tijdens de excursies
 • Voorstelling van de kapitein en zijn bemanning
 • Animatie aan boord
 • Bijstands-/repatriëringsverzekering
 • Haventaksen inbegrepen
KajuitPrijs per persoon op basis van dubbele kajuitPrijs per persoon op basis van single kajuit
Kajuit benedendek€ 1315€ 1720
Kajuit bovendek€ 1460€ 1865

Route

Dag 1: Venetië - Mantua

Transfer per autocar van Venetië tot Mantua en inscheping om 18 uur. Voorstelling van de crew en welkomstdrankje. Vrije avond in Mantua.

Dag 2: Mantua - Cremona - Parma

Optionele excursiedag naar Cremona en Parma (lunch inbegrepen). Een wandeling in het historisch hart van Cremona onthult vele artistieke en architectonische schatten. Rond het prachtige middeleeuwse plein kunt u het Palazzo Comunale, de grote toren, de Torrazzo, en de kathedraal (buitenkant) bewonderen. De geboortestad van Stradivari heeft zijn vioolmakerstraditie behouden. Bezoek de winkel van een meester-vioolmaker. We rijden naar Polesine Parmense en houden halt bij het domein van de gebroeders Spigaroli. Bezoek aan de kelders waar de beroemde "Culatello"-ham en "Parmigiano"-kaas worden gemaakt. Proeverij van Italiaanse vleeswaren en kazen. In de namiddag gaan we verder naar Parma. Deze stad op de grens van Lombardije en Emilia Romagna paart beeldende kunst en muziek aan gastronomie. Parma, dat de familie Farnese gedurende bijna twee eeuwen heeft verheerlijkt, thuisland van vele kunstenaars, paart elegante architectuur aan zoete levenskunst. U bezoekt de doopkapel, gemaakt van roze marmer van Verona, die een opmerkelijke collectie fresco's bevat die, onder andere, het leven van Christus uitbeelden. Daarna kunt u de fresco's in de koepel van de kathedraal bewonderen, die het thema van de Tenhemelopneming van Maria uitbeelden

Dag 3: Mantua - Valdaro - Torretta - Rovigo

's Ochtends vroeg vertrekken we naar Valdaro. Optionele excursie die gemeenschappelijk is aan de 2 pakketten: bezoek met gids aan Mantua, voormalige hoofdstad van de Gonzaga, prinsen-kunstenaars van de renaissance. Mantua is nog maar weinig bekend, maar het is een van de rijkste artistieke en romantische steden van Noord-Italië. U gaat naar het stadscentrum dat gedomineerd wordt door het imposante Palazzo Ducale (gesloten op maandag), gebouwd in de periode dat de familie Gonzaga aan de macht was. Het is een enorm complex inclusief het paleis van de kapitein en het kasteel Castello di San Giorgio, en nog meer. Bezoekt u de Camera degli Sposi, beschilderd door Andre Mantegna met een schitterende serie fresco's. Daarna wandelt u door het historische hart van de stad en bezoekt u de Rotonda di San Lorenzo en de basiliek van Sant'Andrea.

In de namiddag varen we verder.

Of optioneel (exclusief pakketten), bezoek aan het Ferrari museum in Modena. Autoliefhebbers zullen deze tempel kunnen bezoeken. Het museumcomplex is ontstaan uit de restauratie van het geboortehuis van Enzo Ferrari. Het huis en de werkplaats hebben hun oorspronkelijke structuur behouden, terwijl ernaast een nieuw futuristisch gebouw werd gebouwd waarvan de vorm doet denken aan de "motorkap" van een Ferrari in geel aluminium. Deze enorme galerij, die beschreven wordt als een machine om terug te gaan in de tijd, neemt u mee op een reis van zo'n 100 jaar geschiedenis, onder meer door de vertoning van een film over het leven van de oprichter van Ferrari.

Dag 4: Rovigo - Verona - Porto Viro - Porto Levante

In de voormiddag worden optionele excursies aangeboden:

KLASSIEK: bezoek aan Verona, de Arena of de Giusti-tuinen. Vanuit Rovigo, transfer per bus naar Verona, de stad van de geliefden, beroemd geworden door de tragedie "Romeo en Julia" van Shakespeare. Het is immers hier dat u het beroemde balkon van Julia kunt zien. Verona is ook 2000 jaar geschiedenis die de stad heeft getekend in architectonisch, stedenbouwkundig en artistiek opzicht. Het bezoek aan het Arena, het historische symbool van de stad, zal een onvergetelijke herinnering nalaten. (Als het Arena gesloten is omdat er een spektakel plaatsvindt, bezoeken we de prachtige Italiaanse Giusti-tuinen, gecreëerd in 1570 door Augustus Giusti).

DYNAMISCH: ontdekking van Verona per fiets en bezoek aan de Giusti-tuinen. Transfer per bus van Rovigo naar Verona. De prachtige stad Verona biedt talrijke bezienswaardigheden die bezocht kunnen worden. Verona is door de Unesco als werelderfgoed erkend en haar schoonheid is onmiskenbaar. Wij stellen u een ongewoon circuit per fiets voor. Om de hoek van deze straten en steegjes zal u huizen met een bijzonder cachet én de favoriete plaatsen van alle romantische zielen kunnen ontdekken. Daarna verkennen we de Giusti-tuinen. Deze prachtige tuin à l’italienne werd in 1570 door Auguste Giusti gecreëerd. Hij heeft alle oorspronkelijke structuren intact weten te bewaren: de fonteinen, de grotten, de fonteinen, de buxushagen en de Italiaanse bloemperken, de standbeelden, het labyrint.

Terugkeer aan boord in Porto Viro en in de namiddag varen we verder.

Dag 5: Porto Levante - Vicenza - Chioggia - Venetië

In de voormiddag, optionele excursie die gemeenschappelijk is aan de 2 pakketten: bezoek met gids aan Vicenza CursiefSneltoets Ctrl+I. De kunst- en UNESCO-werelderfgoedstad Vicenza is een spel van gevels waar alle stijlen naast elkaar bestaan. Rond de Piazza dei Signori rijzen de mooiste gebouwen van de stad op. U ontdekt er het Olympisch Theater (binnenkant), dat werd ingehuldigd in 1585. Het wordt beschouwd als het eerste grote theater dat sinds de oudheid werd gebouwd en is een van de eerste overdekte theaters van de moderne tijd. Het is ook het laatste meesterwerk van architect Palladio, dat door de Unesco erkend is als werelderfgoed. Ondertussen zet het schip zijn koers voort naar Chioggia(2). Voor degenen die niet voor de excursies hebben gekozen, wordt een transfer van Chioggia naar Porto Viro georganiseerd. Vrije tijd in Chioggia.

Terugkeer aan boord in Chioggia en we varen verder naar Venetië. Vrije avond in Venetië.

Dag 6: Venetië

In de voormiddag worden optionele excursies aangeboden:

KLASSIEK: bezoek met gids aan het Dogepaleis en het San Marcoplein.

U ontdekt het San Marcoplein en de beroemde basiliek (buitenkant), het Dogenpaleis (binnenkant), residentie van de hertogen van Venetië en zetel van de Venetiaanse regering tot de val van de Republiek in 1797. Het huidige paleis dateert van de 14e eeuw en wordt door velen als het mooiste van de wereld beschouwd. Aan de top van de beroemde gouden trap kunt u de schilderijen van Tintoretto en Veronese te bewonderen, rondwandelen in de grote raadszaal en vanaf het balkon genieten van het panorama.

DYNAMISCH: Venetië in de voetsporen van Casanova, het Dogepaleis en zijn geheime doorgangen.

Giacomo Casanova ziet het levenslicht in Venetië in april 1725 en komt uit een bescheiden familie van toneelspelers. Casanova had priester moeten worden. Hij zal jurist, soldaat, violist, helderziende, hoveling, econoom, filosoof, schrijver, en vooral een grote libertijn worden…Tijdens dit bezoek zal de gids de liefdes van Casanova en een meer somber gedeelte van zijn leven vertellen, waarin hij gevangen gehouden werd in het paleis des Doges en zijn fantastische ontsnapping. Giacomo Casanova heeft meer dan 100 levens gekend en zijn losbandige avonturen zijn beroemd gebleven. Terugkeer op uw tempo naar de boot.

In de namiddag, optionele excursie die gemeenschappelijk is aan de 2 pakketten: de eilanden van de lagune. Om hun productiegeheim te bewaren, moesten de glasblazers zich verzamelen op het eiland Murano. U zult in Burano een gevoel van rust en sereniteit ervaren terwijl u wandelt langs de kleurrijke kades met vissershuisjes. Bewonder ook de beroemde handgemaakte kant die al in trek was in de tijd van Christoffel Columbus.

Gala-avond.

Dag 7: Venetië

Ontbijtbuffet aan boord. Ontscheping om 9 uur.

Mogelijks bij te boeken excursies

Ferrari-museum in Modena

Autoliefhebbers zullen deze tempel kunnen bezoeken. Het museumcomplex is ontstaan ¿¿uit de restauratie van het geboortehuis van Enzo Ferrari. Het huis en de werkplaats hebben hun oorspronkelijke structuur behouden, terwijl ernaast een nieuw futuristisch gebouw werd gebouwd waarvan de vorm doet denken aan de "motorkap" van een Ferrari in geel aluminium. Deze enorme galerij, die beschreven wordt als een machine om terug te gaan in de tijd, neemt u mee op een reis van zo'n 100 jaar geschiedenis, onder meer door de vertoning van een film over het leven van de oprichter van Ferrari.

OPMERKINGEN

De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.

De uurroosters zijn louter indicatief.

Duur: 4 uur

Prijs: € 69 pp vooraf - € 92 pp aan boord

Verona per fiets en de Giusti-tuinen

Transfer per autocar van Polesella naar Verona. De prachtige stad Verona biedt de toeristen talrijke bezienswaardigheden die bezocht kunnen worden.
Verona is door de Unesco als werelderfgoed erkend en haar schoonheid is onmiskennbaar. Wij stellen u een ongewoon circuit per fiets voor. Om de hoek van deze straten en steegjes zal u huizen met een bijzonder cachet én de favoriete plaatsen van alle romantische zielen kunnen ontdekken. Daarna verkennen we de Giusti-tuinen. Deze prachtige tuin "à l'italienne” werd in 1570 door Auguste Giusti gecreëerd. Hij heeft alle oorspronkelijke structuren intact weten te bewaren: de fonteinen, de grotten, de buxushagen, de Italiaanse bloemperken, de standbeelden en het labyrint. Talrijke beroemde personen hebben de tuin bezocht, zoals Goethe die er een spoor zal nalaten in 1786 door enkele woorden te schrijven die vandaag op een gedenkplaat gegraveerd zijn in de schaduw van 'zijn' indrukwekkende cipres. Terugkeer met de bus naar Polesella.

Duur: 6.00 u

DE GEPASTE UITRUSTING VOORZIEN

De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.

De uurroosters zijn louter indicatief.

Let op: de kinderen zijn onder verantwoordelijkheid van de ouders en moeten zelfstandig de fiets kunnen besturen.

Cremona en Parma

Een wandeling in het historische hart van Cremona onthult vele artistieke en architectonische schatten. Rond het prachtige middeleeuwse plein kunt u het Palazzo Comunale, de grote toren, de Torrazzo, en de kathedraal (buitenkant) bewonderen. De geboortestad van Stradivari heeft zijn vioolmakerstraditie behouden. Bezoek de winkel van een meester-vioolmaker. We rijden naar Polesine Parmense en houden halt in een lokale boerderij voor een proeverij van Italiaanse charcuterie en kazen. In de namiddag gaan we verder naar Parma. Deze stad op de grens van Lombardije en Emilia Romagna paart schone kunsten en muziek aan gastronomie. Parma, dat de familie Farnese gedurende bijna twee eeuwen heeft verheerlijkt, wieg van vele kunstenaars, combineert elegante architectuur met zoete levenskunst. U bezoekt de doopkapel, gemaakt van roze marmer van Verona, die een opmerkelijke collectie fresco's bevat die, onder andere, het leven van Christus uitbeelden. Daarna kunt u de fresco's in de koepel van de kathedraal bewonderen, die het thema van de Tenhemelopneming van Maria uitbeelden.

OPMERKINGEN

Te boeken voor de cruise.

De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.

De uurroosters zijn louter indicatief.

Duur: 12u

Prijs: € 139 voor vertrek - € 186 aan boord

Geleide wandeling in Venetië en het Dogenpaleis

Afspraak met de gidsen aan het schip. Het bezoek begint met een historische en artistieke inleiding tot Venetië met het San Marcoplein daarna bewondert u de beroemde San Marco-kathedraal (buitenkant). De Byzantijnse gevels van de kathedraal (een van de mooiste ter wereld) trekken onmiddellijk de aandacht. Ze werd gebouwd in de 9de eeuw om het lichaam van de heilige Marcos, de patroonheilige van Venetië te huisvesten. Er blijven slechts enkele sporen achter van de oorspronkelijke structuur en het monument in zijn huidige toestand dateert uit de 12de, 14de en 15de eeuw. De buitenkant met zijn koepels, pinnakels en houten sparren contrasteert met de fonkelende goudmozaïeken binnen. Het bezoek gaat verder met het Dogenpaleis, de verblijfplaats van de hertogen van Venetië en zetel van de Venetiaanse regering van de 9de eeuw tot de val van de Republiek in 1797. Hoewel er geen sporen meer zijn van de Byzantijnse structuren uit de 9de eeuw, dateert het huidige paleis, dat zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant rijk versierd is, uit de 14de eeuw. Het wordt door velen als het mooiste ter wereld beschouwd. Een bezoek bovenaan de beroemde gouden trap geeft u een prachtig zicht op de schilderijen van Tintoretto en Veronese, om te wandelen in de grote adviesruimte en op het balkon van waar u een prachtig zicht hebt. U komt langs de prachtige versierde brug, de Brug der Zuchten, die naar de gevangenis voert. De brug, die vroeger een beeld was van het lot dat de gevangenen te wachten stond, is vandaag een referentie voor de romantiek. Te voet terug naar het schip.

 • Duur: 2u00
 • De uitleg bij de San Marco-kathedraal wordt aan de buitenkant gegeven, dat is immers niet toegelaten binnen.
 • De passagiers kunnen tijdens hun vrije tijd binnengaan in de kathedraal Correcte kledij vereist. Hou rekening met een wachtrij.
 • Voorzie goede wandelschoenen: het bezoek is helemaal te voet.
 • U moet veel treden beklimmen naar het Dogenpaleis.
 • Met de tickets voor het Dogenpaleis krijgt u gratis toegang tot het Correr-museum en de bibliotheek.
 • In functie van de plaats van het schip maken we gebruik van pendelschepen naar het Dogenpaleis.
 • De volgorde van de bezoeken kan gewijzigd worden
 • Opgelet, deze excursies worden niet op alle cruises aangeboden.
 • Indien het minimum van 25 personen niet wordt bereikt, zal de excursie afgeschaft worden of aangeboden worden aan een tarief dat is aangepast aan het aantal deelnemers (betalen aan boord).
 • De excursies van de avond en de ochtend na het inschepen zijn enkel gegarandeerd voor vooaf ingeschreven klanten.

Prijs:  € 52 pp voor vertrek  -  € 68 aan boord 

Venetië, in het voetspoor van Casanova

Giacomo Casanova zag het levenslicht in Venetië in april 1725 en komt uit een bescheiden familie van toneelspelers. Casanova had priester moeten worden. Maar hij zal jurist, soldaat, violist, helderziende, hoveling, econoom, filosoof, schrijver, en vooral een grote libertijn worden…
Tijdens dit bezoek aan het Dogenpaleis zal de gids u meer vertellen over de liefdes van Casanova en een meer somber gedeelte van zijn leven aanhalen, met name de periode waarin hij in het Dogenpaleis gevangen gehouden werd en zijn fantastische ontsnapping. Giacomo Casanova heeft meer dan 100 levens gekend en zijn losbandige avonturen zijn beroemd gebleven. De gids nodigt u uit om een deel van het leven van de meest flamboyante avonturier uit de eeuw van de Verlichting, mee te beleven. Daarna volgen we een parcours te voet, in de voetsporen van dit personage door de steegjes van Venetië via de Casino Venier (buitenkant) waar de edellieden van Venetië in de 18e eeuw heel intieme avonden doorbrachten, het geboortehuis van Casanova dat vandaag het paleis Bragadin geworden is (buitenkant), en ten slotte de Rialtobrug. Terugkeer op uw eigen tempo naar de boot.

 

 • Duur: 03.00 u
 • DE GEPASTE UITRUSTING VOORZIEN De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.
 • De uurroosters zijn louter indicatief.

Prijs: € 49 pp voor vertrek -  € 66 pp aan boord

Excursie in de eilanden van de lagune: Murano en Burano

De Venetiaanse lagune, gecreëerd door het estuarium van 3 rivieren en van de Adriatische zee gescheiden door een dunne zandbank, is ongeveer 52 km lang. Venetië ligt in het midden van een vijftigtal andere eilanden die zich in deze lagune bevinden. Bijna de helft daarvan is verlaten. De twee belangrijkste eilanden in het noorden zijn Murano en Burano. De boottocht begint aan de pier van Cornoldi. U kunt deze beide eilanden bezoeken. Murano, het eiland waar glas wordt gemaakt, biedt de bezoekers de mogelijkheid om een glasblazer aan het werk te zien. In 1291, toen de ovens verboden werden in Venetië om de stad te beschermen tegen brand, werd de glasproductie overgebracht naar Murano. De 16de eeuw stond bekend als de "gouden tijd" van het glas van Murano. In die tijd telde het eiland 37 fabrieken en 30.000 inwoners. Het glas was één van de voornaamste exportproducten. De geheimen van dit ambacht werden streng bewaakt. De glasproductie werd beschouwd als een privilege en stelde de ambachtslieden in staat om in de adel in te trouwen. Vandaag is de productie van glas geen geheim meer. De spiegels van geblazen glas, de lusters, bekers en andere complexe kunstwerken zijn wereldwijd bekend. Het volgende eiland dat u bezoekt, is dat van Burano. De felgekleurde huizen geven dit visserseiland een vrolijke toets. Het is een pittoresk plaatsje. Burano is bekend om zijn kantproductie; in de 16de eeuw kende deze industrie zijn hoogtepunt en Burano was over heel Europa beroemd omwille van de productie van het fijnste kantwerk. Teneinde de productie van traditioneel kantwerk te behouden werd een school opgericht. Ook al is het nu niet meer zo populair bij ons, toch maken sommige vrouwen op het eiland nog kant. U krijgt ook vrije tijd om Burano op uw eigen ritme te ontdekken. Het is een waar genoegen om door de straten te dwalen. Terug naar het schip.

 • Duur: 4u00
 • Goede schoenen en windvest aangeraden.
 • Naargelang het seizoen kunnen de avonden koel zijn.
 • De volgorde van de bezoeken kan gewijzigd worden
 • Opgelet, deze excursies worden niet op alle cruises aangeboden.
 • Indien het minimum van 25 personen niet wordt bereikt, zal de excursie afgeschaft worden of aangeboden worden aan een tarief dat is aangepast aan het aantal deelnemers (betalen aan boord).
 • De excursies van de avond en de ochtend na het inschepen zijn enkel gegarandeerd voor vooaf ingeschreven klanten.

Prijs: € 36 pp voor vertrek - € 48 pp aan boord

Mantua

Mantua, de oude hoofdstad van het huis Gonzaga, prinsen-kunstenaar van de renaissance, is nog weinig bekend. Het heeft nochtans een zeer rijke kunstgeschiedenis en is een van de meest romantische steden van Noord-Italië. U gaat naar het stadscentrum dat gedomineerd wordt door het imposante Palazzo Ducale (gesloten op maandag), gebouwd in de periode dat de familie Gonzaga aan de macht was. Het is een enorm complex inclusief het paleis van de kapitein en het kasteel Castello di San Giorgio, en nog meer. Bezoekt u de Camera degli Sposi, beschilderd door Andre Mantegna met een schitterende serie fresco's. Daarna wandelt u door het historische hart van de stad en bezoekt u de Rotonda di San Lorenzo en de basiliek van Sant'Andrea.

OPMERKINGEN

Te boeken voor de cruise.

De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.

De uurroosters zijn louter indicatief.

Duur: 3 u

Prijs: € 52 pp voor vertrek - € 69 pp aan boord

Verona

De belangrijke geografische positie van Verona heeft de handel altijd bevorderd. De stad werd een ontmoetingspunt en een melting pot van diverse etnische groepen. De Romeinen in Verona hebben de stad in 49 voor Christus verheven tot de officiële rang van Romeinse stad, ze bouwden er grandioze werken die eeuwen moesten meegaan, zoals het amfitheater dat wereldwijd bekend is als de "arena", de Gavi-boog en de Borsari-poort. Na de Romeinse en christelijke periodes namen de Barbaren en daarna de Franken de macht in handen. In de 12e eeuw begon Verona een vrije gemeente te worden. Het Kruidplein, voorheen het forum romanum, is nu een plaats van handel en ontmoetingen geworden. De beroemdste periode was die onder de Lords Scaliger die de stad het grootste prestige gaven. Ze werd de hoofdstad van een grote Staat onder Cangrande. Het Herenplein is de uitbreiding geworden van het Prinsenplein dat gebruikt wordt voor de ceremonieën en parades. Samen met het Gemeentehuis werd ook het Paleis voor de kapitein en het paleis van Cangrande gebouwd naast de gotische boog van Scaligere. In 1405, toen het bewind van Scaliger ten einde kwam, werd Verona een deel van de Venetiaanse republiek. In de 18e eeuw werd het bezet door de Napoleontische troepen. 
Verplaatsing met de autocar van Polesella naar Verona. Het bezoek begint met een rondrit door de stad: u rijdt de stad binnen via de Porte Palio. U ziet Castelvecchio, een middeleeuws kasteel uit de 14e eeuw, evenals de Boog van de Gavi. Vanop de Nieuwe Brug verkent u de stad te voet in het gezelschap van uw gids en zal u de gelegenheid hebben om het huis van Julia (buitenkant) te bewonderen, dat volgens de legende Shakespeare inspireerde voor zijn onsterfelijke tragedie Romeo en Julia. Daarna wandelt u via de Mazzini-straat tot aan de befaamde arena's. Bezoek aan dit Romeins amfitheater dat in 30 na Christus gebouwd werd en plaats biedt voor ongeveer 30 000 toeschouwers. (Indien de arena's gesloten zijn omdat er een spektakel plaatsvindt, bezoeken we de prachtige Italiaanse Giusti-tuinen, gecreëerd in 1570 door Auguste Giusti). Terugkeer met de autocar in Polesella.

Duur: 6u00

Voorzie goede schoenen.

De volgorde van de bezoeken kan gewijzigd worden

Opgelet, deze excursies worden niet op alle cruises aangeboden.

Indien het minimum van 25 personen niet wordt bereikt, zal de excursie afgeschaft worden of aangeboden worden aan een tarief dat is aangepast aan het aantal deelnemers (betalen aan boord).

De excursies van de avond en de ochtend na het inschepen zijn enkel gegarandeerd voor vooaf ingeschreven klanten.

Prijs: € 60 pp voor vertrek

Vicenza

De kunst- en UNESCO-werelderfgoedstad Vicenza is een spel van gevels waar alle stijlen naast elkaar bestaan. Rond de Piazza dei Signori rijzen de mooiste gebouwen van de stad op. U ontdekt er het Olympisch Theater (binnenkant), dat werd ingehuldigd in 1585. Het wordt beschouwd als het eerste grote theater dat sinds de oudheid werd gebouwd. Het is ook een van de eerste overdekte theaters van de moderne tijd.

OPMERKINGEN

Te boeken voor de cruise.

De volgorde van de bezoeken kan worden aangepast.

De uurroosters zijn louter indicatief.

Duur: 5 uur

Prijs: € 52 pp voor vertrek - € 69 pp aan boord

Excursiepakket 1 - klassiek

Het pakket excursies bevat :

 • Verona
 • Vicenza
 • Cremona & Parma
 • Mantua
 • Geleide wandeling in Venetië en het dogenpaleis
 • Excursie in de eilanden van de lagune: Murano en Burano

Prijs: € 371 pp bij reservatie voor afreis - bij reservatie aan boord: € 521

Excursiepakket 2 - dynamisch

Het pakket excursies bevat:

 • Vicenza
 • Cremona & Parma
 • Mantua
 • Venetië, in het voetspoor van "Casanova"
 • Excursie in de eilanden van de lagune: Murano en Burano
 • Verona per fiets en de Giustu-tuinen

Prijs: € 377 pp bij reservatie voor afreis - bij reservatie aan boord € 530 pp

Het schip MS Michelangelo

De MS Michelangelo vaart op de Po en in de lagune van Venetië.

 • Bouwjaar: 2000
 • Renovatiejaar: 2017
 • Capaciteit in passagiers: 154
 • Lengte: 110 m
 • Capaciteit kajuiten: 78
 • Breedte: 11.4 m
 • Aantal cabinedekken: 2
 • Buitenkajuiten

Dekken :

 • Zonnedek: Aarzel niet om op het zonnedek te kuieren om ontspannende momenten te beleven! Het dek is uitgerust met zetels en ligstoelen, om zalig te relaxen en tegelijk van een panoramisch uitzicht op de landschappen te genieten. Beleef een sportieve vakantie en neem aan onze gymnastieksessies deel. Ze worden in de voormiddag op het zonnedek gehouden.
 • Bovendek omvat:
  • Restaurant: Het restaurant bevindt zich op het bovendek. Tijdens de cruise worden alle maaltijden hier geserveerd. Het is uitgerust met grote ramen, zodat u tijdens de maaltijd van de prachtige landschappen kunt genieten.
  • Receptie: De ideale plek om af te spreken vóór het vertrek van de bezoeken of om inlichtingen te vragen aan het personeel. Dit is ook de plaats waar u onze souvenirshop zult aantreffen, waar u postkaarten, souvenirs en praktisch artikelen kunt kopen.
  • Loungebar met danspiste:  Het smaakvol en met verfijning ingericht salon bevindt zich aan de voorkant van het schip en biedt u een panoramisch uitzicht. Hier vinden de aperitiefspelen, dansavonden, en andere animatie-avonden plaats
  • 27 Tweepersoonskajuiten
 • Hoofddek omvat :
  • 44 Tweepersoonskajuiten
  • 4 Tweepersoonskajuiten met groot bed
  • 1 Suite
  • 2 Eenpersoonskajuiten

In de kajuiten is er televisie, badkamer met douche en privétoilet, handdoeken, binnentelefoon, kluis, omkeerbare airco, electriciteit 220V en WiFi voorzien.

Bekijk hieronder een filmpje over de MS Michelangelo

Deze reizen zijn slechts een kleine greep uit ons aanbod! Op zoek naar een reis die bij jou past?