Peru: Op ontdekking langs werelderfgoed

Vanaf €2595 pp.
Rondreis - 13 dagen - Peru
Afreisdatum: Meerdere afreisdata

13-daagse begeleide groepsreis Peru

Peru wordt ook wel het land van de Inca's genoemd. Zij lieten in grote delen van het land mysterieuze ruïnes die tot ieders verbeelding spreken. Ook hun nakomelingen, de kleurrijke indianenbevolking van de Andes en het uitgestrekte Titicacameer maken van Peru een boeiende bestemming met vele troeven.

 • De witte stad Arequipa met het klooster van Santa Catalina
 • Zie de condors in de vroege ochtend boven de Colca Canyon opstijgen
 • Bezoek aan de Uros-indianen op het helderblauwe Titicacameer
 • Het gezellige Cuzco en de talrijke Incaruïnes in de omgeving
 • Machu Picchu, een van de nieuwe wereldwonderen
 • Proef van de gerenommeerde Peruviaanse keuken

Inbegrepen in deze reis

lokale Nederlandstalige gids
internationale vluchten met Air Europa
alle luchthaventaksen op het ticket
lokaal transport in comfortabele minibus/autocar (met airconditioning)
binnenlandse vluchten Lima-Arequipa, Cuzco-Lima
alle vermelde lokale transfers
alle overnachtingen
maaltijden: 11x ontbijt, 1x middagmaal
alle lokale taksen
toegangsgelden voor de inbegrepen bezoeken en bezienswaardigheden
inbegrepen bezoeken en bezienswaardigheden (zie verder)

Niet inbegrepen in deze reis

persoonlijke uitgaven
alle verzekeringen
fooien voor de gids en chauffeur
bagageservice in de hotels

Onze reisexpert

Patrick Monteyne
Office Manager
Interesse? Contacteer ons

Programma

Dag 1: BRUSSEL - LIMA

Vlucht naar Lima.

Dag 2: LIMA

Bij aankomst transfer naar je hotel. In de namiddag bezoek je Lima. Deze stad was eeuwenlang de hoofdstad van het uitgestrekte Spaanse koloniale rijk en dat merk je als je door het historische centrum wandelt. Rondom het Plaza de Armas zie je o.a. het gouvernementspaleis en de kathedraal. Ook een bezoek aan de San Franciscokerk mag niet ontbreken. In de catacomben van het bijhorende klooster zijn beenderen van duizenden overledenen als een kunstwerk opgestapeld. Nadien verder naar de moderne wijk San Isidro waar zich de Huaca Huallamarca bevindt. Deze pre Inca piramide is gemaakt van adobe. Eindigen doe je in het hippe Miraflores met zijn vele winkels en restaurants. Rest van de dag vrij. Overnachting in hotel El Tambo Peru*** of Britania Miraflores*** in Lima.

ontbijt

Dag 3: LIMA - AREQUIPA

Binnenlandse vlucht naar Arequipa. De 'witte stad', omgeven door 3 vulkanen, dankt zijn naam aan de vele huizen gebouwd met witte lavasteen. Vooral de prachtige kathedraal en de zuilengalerijen zullen indruk op je maken. Vervolgens bezoek aan het klooster van Santa Catalina. Dit pittoreske openluchtmuseum bestaat uit pleintjes, gebedsruimtes, bloementuinen en patio's in verschillende tinten waaronder wit, blauw en roodbruin. Overnachting in hotel Casa Andina Classic Arequipa*** in Arequipa.

ontbijt

Dag 4: AREQUIPA - COLCA CANYON

Je doorkruist het nationale reservaat Pampa Cañahuas. Hier leven talrijke kuddes vicuña's. De Colca Canyon is één van de diepste ravijnen ter wereld. Het landschap wordt gedomineerd door groene valleien en landbouwterrassen. Overnachting in hotel Casa Andina Classic Colca*** of Colca Llaqta*** in de Colca Canyon.

ontbijt

Dag 5: COLCA CANYON - PUNO

Vroeg vertrek naar Cruz del Cóndor. Met wat geluk zie je hier bij zonsopgang gigantische Andescondors uit de kloof opstijgen. Een unieke ervaring. Nadien reis je verder naar Puno, gelegen aan het beroemde Titicacameer. Overnachting in hotel Hacienda Puno*** of Casona Plaza Centro*** in Puno.

ontbijt

Dag 6: TITICACAMEER

Je maakt een boottocht op het hoogst bevaarbare meer ter wereld gelegen op de grens tussen Peru en Bolivia. Op het eiland Taquile ontmoet je de lokale bevolking en kom je meer te weten over hun traditionele levenswijze en typische klederdracht. Vervolgens naar de Uros-indianen die wonen op drijvende eilandjes gemaakt uit gevlochten riet. Overnachting in hotel Hacienda Puno*** of Casona Plaza Centro*** in Puno.

ontbijt

Dag 7: PUNO - CUZCO

Doorheen een prachtig berglandschap reis je verder naar Cuzco. Onderweg bezoek je het archeologische complex Raqchi. De tempel is een eerbetoon aan de god Viracocha. In Andahuaylillas bevindt zich een 17de-eeuwse kerk met prachtige fresco's en altaar. Overnachting in hotel San Francisco Plaza*** of San Francisco Boutique*** in Cuzco.

ontbijt

Dag 8: CUZCO

In deze intrigerende koloniale stad die geschiedenis ademt, krijg je een overdosis aan cultuur voorgeschoteld. Je bezoekt het Santa Domingo klooster dat gebouwd werd op de overblijfselen van de Koricancha, Tempel van de zon. Aan het Plaza de Armas zie je de belangrijkste koloniale gebouwen waaronder de kerk La Compañia en de kathedraal. In de omgeving van Cuzco bevinden zich enkele interessante Incaruïnes. Je bezoekt de vestiging Sacsayhuaman, die fungeerde als fort voor de koning en priesters, en het heiligdom Quenko. Rest van de namiddag vrij om zelf nog wat rond te kuieren door de eeuwenoude steegjes waarvan de muren nog vaak dateren uit de Inca-tijd. Overnachting in hotel San Francisco Plaza*** of San Francisco Boutique*** in Cuzco.

ontbijt

Dag 9: CUZCO - HEILIGE VALLEI - URUBAMBA

Rit naar Chinchero, gelegen in de Heilige Vallei. Dit pittoreske dorp is vooral bekend om zijn traditionele weeftechnieken. Kleurrijk uitgedoste inwoners bieden hun koopwaar aan op het centrale plein. Dit is de ideale plaats om een souvenir op de kop te tikken. In de namiddag bezoek aan het mysterieuze fortcomplex Ollantaytambo dat gelegen is op een vooruitstekende rots. Overnachting in hotel Hacienda del Valle*** of San Agustin*** in Urubamba.

ontbijt

Dag 10: MACHU PICCHU

Dit is de dag waar iedereen naar uitkijkt. Je bezoekt de legendarische en mysterieuze Incastad Machu Picchu, één van de nieuwe wereldwonderen. Per trein reis je naar Aguas Calientes en nadien verder naar de site zelf. Overblijfselen van paleizen, tempels, terrassen en honderden trappen werden hier gebouwd in harmonie met het omliggende landschap. Een ervaring om niet snel te vergeten. In de late namiddag keer je terug naar Urubamba. Overnachting in hotel Hacienda del Valle*** of San Agustin*** in Urubamba.

ontbijt

Dag 11: URUBAMBA - CUZCO - LIMA

Een experimentele landbouwsite of een astronomisch observatorium? Niemand kent de echte betekenis van de cirkelvormige terrassen van Moray. In Maras bewonder je de fotogenieke zoutmijn. Merkwaardig hier is dat het zoute water uit de bergen komt en wordt afgeleid naar een mozaïek van opvangbekkens. Daarna ervaar je een unieke beleving in het nabijgelegen dorpje Misminay waar zo'n 300 families leven volgens de tradities van hun voorouders. Je helpt hen bij hun dagelijkse taken zoals het bewerken van het land of het weven van stoffen. De opbrengsten van je bezoek gaan rechtstreeks naar de families, zodat zij dit geld kunnen investeren in onderwijs, gezondheid en voeding. Binnenlandse vlucht naar Lima. Overnachting in hotel El Tambo Peru*** of Britania Miraflores*** in Lima.

ontbijt - middagmaal

Dag 12: LIMA - BRUSSEL

Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Brussel.

ontbijt

Dag 13: BRUSSEL

Aankomst in Brussel.

AfreisdataPrijs per persoon in dubbele kamerPrijs per persoon in single kamer
13/07/2019€ 2595€ 2871
07/09/2019€ 2741€ 3017
05/10/2019€ 2741€ 3017
04/04/2020€ 2778€ 3054
 • min. 10 personen, max. 25 personen
 • reisdocumenten: international paspoort, geldig voor de ganse duur van het verblijf
 • inentingen: geen - Raadpleeg tijdig de websites www.diplomatie.be en www.itg.be (Instituut voor Tropische Geneeskunde) voor meer gedetailleerde informatie
 • Op grote hoogtes kunt u last krijgen van de zogenaamde hoogteziekte. Het drinken van cocathee en het innemen van veel suikers kan helpen. Voor wie echt ziek wordt, worden medicijnen zoals Diamox aangeraden.
 • munteenheid: de Peruviaanse nuevo sol (PEN)
 • tijdsverschil: winter: -6, zomer: -7
 • stroom: 220 volt

 

Deze reizen zijn slechts een kleine greep uit ons aanbod! Op zoek naar een reis die bij jou past?