Cuba: Rum, salsa en sigaren

Vanaf €1996 pp.
Rondreis - 13 dagen - Cuba
Afreisdatum: Meerdere afreisdata

13-daagse begeleide groepsreis Cuba

  • Historisch Havana met haar forten en koloniale herenhuizen

  • Heerlijk relaxen aan de stranden van Playa Azul in Varadero

  • La vida local: verblijf in een casa particular 

  • Typisch Cubaanse salsa-avond in swingend Trinidad

Inbegrepen in deze reis

Nederlandstalige lokale gids
internationale vluchten met TUI fly incl. bagage & maaltijden naar Varadero
internationale vluchten met Iberia in economy incl. bagage en maaltijden naar Havana voor het vertrek in de paasvakantie (06/04/20)
toeristenkaart
alle luchthaventaksen op het ticket
bagageservice op de luchthaven en in de hotels
lokaal transport in comfortabele minibus/autocar (met airconditioning)
alle vermelde lokale transfers
toegangsgelden voor de inbegrepen bezoeken en bezienswaardigheden
alle overnachtingen
maaltijden: volgens programma (O=ontbijt, M=middagmaal, A=avondmaal)
alle lokale taksen

Onze reisexpert

Patrick Monteyne
Office Manager
Interesse? Contacteer ons

Programma

Dag 1: BRUSSEL - VARADERO - HAVANA

Vertrek vanuit Brussel naar Varadero. Bij aankomst transfer naar het Memories Miramar hotel*** in Havana. Na het inchecken kun je voor het eerst kennis maken met deze prachtige koloniale stad.

Dag 2: HAVANA

Vandaag ga je op ontdekking in Havana. Het centrum is door UNESCO benoemd tot cultureel werelderfgoed. Je brengt er onder andere een bezoek aan de Plaza de la Cathedral, de Plaza de Armas en El Cristo de La Habana. ’s Avonds heb je vrije tijd om een (eerste) typische mojito of cuba libre te gaan drinken in het stadscentrum. Overnachting in het Memories Miramar hotel*** in Havana.

ontbijt  

Dag 3: HAVANA – VIÑALES - HAVANA

Je reis is niet compleet zonder een bezoek aan Viñales, de mooiste provincie van Cuba. De tabaksplantages liggen hier verspreid in een glooiend landschap met typische stompe bergen: ‘mojotes’. In de sigarenfabriek zie je met eigen ogen hoe de beroemde sigaren gemaakt worden. Alvorens terug te keren maak je nog een boottocht op een ondergrondse rivier in de Cueva del Indio. Overnachting in het Memories Miramar hotel***.

ontbijt - middagmaal 

Dag 4: HAVANA

Vandaag heb je een hele dag vrij om deze bruisende hoofdstad op eigen houtje te verkennen. Om je heen zie je overal een bontgekleurde mix van klassieke oldimers, paard-en-ka en koloniale herenhuizen. Overnachting in het Memories Miramar hotel***.

ontbijt 

Dag 5: HAVANA - CARDENAS - CIENFUEGOS

Na het ontbijt verlaat je Havana. Onderweg breng je een bezoek aan een oude suikermolen waar je meer te weten komt over de verwerking van suikerriet en hoe rum gemaakt wordt. Met een oude stoomtrein reis je verder tot in Cardenas, waarna je geniet van een traditonele lunch in een paladar, een privaat restaurant dat wordt uitgebaat door gewone Cubanen. In de namiddag kom je aan in Cienfuegos waar je een bezoek brengt aan het centrum alvorens terug te keren naar het hotel voor het avondmaal. Overnachting in Hotel Faro de Luna*** in Cienfuegos.

ontbijt - middagmaal -avondmaal 

Dag 6: CIENFUEGOS - TRINIDAD

Vanuit Cienfuegos reis je door naar Trinidad, waar je een begeleide wandeling maakt door het kleurrijke stadscentrum. Je brengt onder andere een bezoek aan het stadsmuseum en Casa del Alfarero. Om de unieke sfeer van Trinidad nog beter te kunnen ervaren, slaap je deze nacht in een casa particular. Je Cubaanse gastheer of gastvrouw staat garant voor een warme ontvangst en uiteraard alle nodige comfort, inclusief je eigen badkamer. Het belangrijkste? Couleur locale verzekerd! ’s Avonds ga je met de hele groep naar het stadscentrum voor een typisch Cubaanse salsa-avond in het swingende hart van deze geweldige stad.

ontbijt - avondmaal

Dag 7: TRINIDAD

Iets buiten Trinidad ligt Parque El Cubano, een mooi natuurpark met verschillende watervallen. Onder begeleiding onderneem je een korte trektocht naar de Javira waterval. Neem zeker je zwemgerief mee voor een frisse duik! Na de lunch keer je terug naar Trinidad. Overnachting in een casa particular. 

ontbijt - middagmaal 

Dag 8: TRINIDAD - SANTA CLARA

In de voormiddag kun je zelf op ontdekking gaan langs de klinkerstraatjes en de koloniale woningen. Het knusse centrum is gemakkelijk op eigen houtje te verkennen. ’s Namiddags reis je door naar Santa Clara, waar je een bezoek brengt aan het treinmuseum en het mausoleum van Che Guevarra. Diner en overnachting in hotel Granjita*** of hotel Los Caneyes***. 

ontbijt - avondmaal 

Dag 9: SANTA CLARA – VARADERO

Onderweg naar Varadero breng je een bezoek aan het Fiesta Campesina Touristic Centre. Op deze boerderij maak je kennis met de verschillende lokale producten en traditionele pottenbak technieken. Na de lunch reis je verder naar de witte stranden van Playa Azul: tijd om te relaxen! Overnachting in het Grand Memories Varadero Hotel*****. 

ontbijt - middagmaal - avondmaal 

Dag 10 & 11: VARADERO

Je hebt de hele dag vrije tijd om optimaal van het strandverblijf te genieten en gebruik te maken van de vele faciliteiten. Overnachting in het Grand Memories Varadero Hotel*****.

ontbijt - middagmaal - avondmaal 

Dag 12: VARADERO - BRUSSEL

Aan deze memorabele reis komt vandaag jammer genoeg een eind. Na het ontbijt heb je nog even vrije tijd alvorens je teruggebracht wordt naar de luchthaven van Varadero voor de terugvlucht.

ontbijt

Dag 13: BRUSSEL

Aankomst in Brussel.

AfreisdataPrijs per persoon dubbele kamerPrijs per persoon single kamer
29/05/2019€ 1996€ 2283
17/07/2019€ 1996€ 2283
07/08/2019€ 1996€ 2283
06/11/2019€ 2176€ 2524
12/02/2020€ 2176€ 2524
11/03/2020€ 2176€ 2524
06/04/2020€ 2632€ 2980
Deze reizen zijn slechts een kleine greep uit ons aanbod! Op zoek naar een reis die bij jou past?