Vietnam: Parfum van traditie

Vanaf €1953 pp.
Rondreis - 15 dagen - Vietnam
Afreisdatum: Meerdere afreisdata

15-daagse begeleide groepsreis Vietnam

  • Bezoek Hanoi & Ho Chi Minhstad
  • Overnachting in de baai van Halong
  • Geniet van de prachtige landschappen in Sapa
  • Kennismaking met het prachtige Hoi An
  • Unieke lunch in Hué dankzij TUI Care Foundation

Inbegrepen in deze reis

Nederlandstalige lokale gids
internationale vluchten met Emirates
binnenlandse vluchten Hanoi – Hué/ Danang – Ho Chi Minhstad
nachttrein Hanoi-Lao Cai in een 4-persoons-slaapcoupé
alle overnachtingen in de vermelde hotels
12 x ontbijt, 12 x middagmaal, 5 x avondmaal
lokaal transport in comfortabele minibus/autocar (met airconditioning)
bezoek aan Hanoi, Hoa Lu, Sapa, Hué, My Son, Hoi An, Ho Chi Minhstad, de Mekong delta en Tay Ninh
cruise op de Baai van Halong
wandeling in het Bach Ma National Park
maaltijden: volgens programma (O=ontbijt, M=middagmaal, A=avondmaal)

Niet inbegrepen in deze reis

optionele excursies (onze tips): ter plaatse te reserveren en te betalen, prijzen onder voorbehoud
persoonlijke uitgaven
alle verzekeringen
fooien voor de gids en chauffeur
fooien tijdens optionele excursies
visum voor Vietnam ($ 25 per persoon)

Onze reisexpert

Patrick Monteyne
Office Manager
Interesse? Contacteer ons

Programma

Dag 1: BRUSSEL - HANOI

Vertrek naar Hanoi.

Dag 2: HANOI

Bij aankomst in Hanoi wacht de lokale gids je op en neemt hij je mee op ontdekking in de stad. Een rit met een riksja laat je op een unieke manier kennismaken met het oude Hanoi. Je sluit je eerste dag af met een voorstelling in het poppentheater. Overnachting in Hotel Larosa***.

Avondmaal

Dag 3: HANOI - HOA LU - HANOI

Je start de dag met een bezoek aan de Tempel van de Literatuur, één van de vele tempels die aan Confucius werden gewijd. Tijdens een wandeling door het omringende park heb je de tijd om de prachtige architectuur in je op te nemen. Na het middagmaal ontdek je tijdens een rustige fietstocht de omgeving van het Van Long Nature Reserve. De inspanning wordt beloond met een ontspannend boottochtje tussen de rijstvelden en over slingerende kanaaltjes. Neem in Hoa Lu, de oude hoofdstad van Vietnam, zeker de tijd om de schoonheid van deze stad op je te laten inwerken. In de late namiddag keer je terug naar Hanoi. Overnachting in Hotel Larosa***.

Ontbijt - Middagmaal

Dag 4: HANOI - HALONG

Na het ontbijt is het tijd om stilte van de Baai van Halong op te zoeken. Door de vaak eindeloze rijstvelden rijd je van Hanoi naar Halong. Je gaat hier aan boord van een boot die je meeneemt op een tocht door één van de zeven natuurlijke wereldwonderen. Overnachting aan boord van de Oriental Sails***+/Glory Legend cruise***+.

Ontbijt - Middagmaal - Avondmaal

Dag 5: HALONG - HANOI - LAO CAI

Na het ontbijt geniet je een laatste keer van de prachtige natuur. Nadien keer je terug naar Hanoi waar de nachttrein naar Lao Cai op je staat te wachten.  Overnachting op de nachttrein.

Ontbijt - Middagmaal - Avondmaal

Dag 6: LAO CAI - SAPA

In alle vroegte kom je aan op het station van Lao Cai en trek je verder het binnenland in. In het dorp Lung Khau Nhin komen de minderheden samen om goederen en nieuws uit te wisselen op de plaatselijke markt. Nadien rijden we verder naar onze eindbestemming voor vandaag: Sapa. Overnachting in hotel Sunny Mountain***.

Ontbijt - Middagmaal - Avondmaal

Dag 7: SAPA

Vandaag ontdek je de natuurlijke schoonheid van Sapa en zijn omgeving. Het moment bij uitstek om van dichtbij kennis te maken met het leven van de plaatselijke minderheden zoals de zwarte Hmong. De kleurrijke kledij van de lokale bevolking contrasteert prachtig met de omgeving. De rijstvelden die in de vallei liggen, reiken zo ver het oog zien kan. Nadien keer je via Lao Cai terug naar Sapa. Overnachting in hotel Sunny Mountain***.

Ontbijt - Middagmaal - Avondmaal

Dag 8: SAPA - HANOI - HUÉ

Binnenlandse vlucht van Hanoi naar Hué. Bij aankomst overnachting in het Thanh Lich Boutique Hotel***.

Ontbijt - Middagmaal

Dag 9: HUÉ

Na het ontbijt ontdek je de door UNESCO beschermde oude stad van Hué. Het museum voor antiquiteiten en de voormalige keizerlijke citadel zijn meer dan een bezoek waard. De lunch van vandaag wordt er een zeer bijzondere. Dankzij TUI Care Foundation en Plan International krijgen minderbedeelde jongeren uit de omgeving hier de kans om zich, dankzij de nodige begeleiding en training, een weg te banen in het dagelijkse leven. Een prachtig initiatief dat ongetwijfeld een diepe indruk zal nalaten. Een wandeling langs de Parfumrivier en de Dong Ba markt is ideaal om de dag af te sluiten. Overnachting in het Thanh Lich Boutique Hotel***.

Ontbijt - Middagmaal

Dag 10: HUÉ – HOI AN

We beginnen de dag met een ontspannende wandeling in het Bach Ma Nationaal Park, bekend voor zijn unieke fauna en flora. Nadien reizen we verder naar Hoi An. Overnachting in het Hoi An Garden Palace***.

Ontbijt - Middagmaal

Dag 11: HOI AN

We vertrekken naar My Son waar je de belangrijkste ruïnes uit het Cham tijdperk vindt. Het complex telt 70 verschillende bouwwerken waarvan er dateren uit de 4e eeuw. Nadien keren we terug naar het schilderachtige havenstadje Hoi An. Doordat de oude binnenstad beschermd werd door UNESCO kan je hier uitzonderlijk goed bewaarde handelshuizen terugvinden. In de namiddag kan je (optioneel) deelnemen aan een fietstocht door het platteland. Overnachting in het Hoi An Garden Palace***.

Ontbijt - Middagmaal

Dag 12: HOI AN –DANANG – HO CHI MINHSTAD

Na het ontbijt vertrek je naar de luchthaven van Danang voor een binnenlandse vlucht naar Ho Chi Minhstad. Na de middag ga je op ontdekking in de stad en mag een bezoek aan het voormalig postkantoor en de Notre Dame kathedraal zeker niet ontbreken. Overnachting in hotel Le Duy Grand***/Sonnet***.

Ontbijt - Middagmaal

Dag 13: HO CHI MINHSTAD - BEN TRE – HO CHI MINHSTAD

Een boottocht op de Mekong delta laat je kennismaken met het leven langs de oevers. Je stopt bij een steenbakkerij, een bedrijfje dat kokosnoten verwerkt en een mattenweverij. Na een korte stop waar je vers fruit en groene thee krijgt aangeboden, gaat de tocht verder met de fiets langs rijstvelden en groentetuinen. Nadien keer je terug naar de stad. Overnachting in hotel Le Duy Grand***/Sonnet***.

Ontbijt - Middagmaal

Dag 14: HO CHI MINHSTAD – BRUSSEL

In Tay Ninh, het centrum van de Cao Dai-religie, breng je een bezoek aan de felgekleurde kathedraal. Nadien zetten we koers naar het ondergrondse tunnelnetwerk van  Cu Chi. Tijdens de Vietnam oorlog was dit netwerk meer dan 200km lang en de tunnels waren op bepaalde plaatsen zelfs 3 tot 4 meter diep. Nadien vertrek je naar de luchthaven om je terugvlucht naar Brussel te nemen.

Ontbijt - Middagmaal

Dag 15: BRUSSEL

Aankomst in Brussel. 

Visum voor Vietnam

Een visum is verplicht voor wie reist naar Vietnam. Dit visum is niet inbegrepen in de prijs en dien je ter plaatse te regelen. Je paspoort moet bij aankomst nog minstens 6 maanden geldig zijn. Voorzie ook 2 recente pasfoto's en $ 25 per persoon (gepast geld en cash).

VertrekdatumPrijs pp in dubbele kamerPrijs pp in single kamer
04/04/20*€ 1966€ 2274
27/06/20€ 2173€ 2458
11/07/20€ 2223€ 2508
25/07/20€ 2223€ 2508
08/08/20€ 2266€ 2551
15/08/20€ 2266€ 2551
31/10/20€ 1979€ 2265
14/11/20€ 1979€ 2265
06/03/21€ 2037€ 2349
03/04/21€ 2143€ 2455

* voor programma zie brochure 2019-2020 pg. 52-53

  • Minimum 15 - maximum 25 personen
  • reisdocumenten: Internationaal paspoort, minstens 6 maanden geldig te rekenen vanaf einde geldigheid van visum en minstens 2 lege bladzijden 
  • Visum: Het visum voor Vietnam is niet inbegrepen. Indien het visum via TUI wordt aangevraagd, dient  het internationaal paspoort 6 weken voor vertrek in ons bezit te zijn. Indien deze termijn niet gerespecteerd wordt, zijn wij genoodzaakt extra verwerkingskosten aan te rekenen.
  • inentingen: geen, wel worden de basisinentingen (tegen hepatitis A, difterie, tetanus en buiktyfus) en malariatabletten aangeraden. Raadpleeg tijdig de websites www.diplomatie.be en www.itg.be (instituut voor tropische geneeskunde) voor meer gedetailleerde informatie.
  • tijdsverschil: zomer: +5, winter: +6

 

Deze reizen zijn slechts een kleine greep uit ons aanbod! Op zoek naar een reis die bij jou past?