Zuid-Afrika: De wereld in een "baie" mooi land

Vanaf €2188 pp.
Rondreis - 16 dagen - Zuid-Afrika
Afreisdatum: Meerdere afreisdata

16-daagse groepsreis Zuid-Afrika

  • Safari in het wereldberoemde Krugerpark
  • Vergezichten langs de panoramaroute
  • Kaapstad, de bruisende metropool
  • Ontmoet de pinguïns in Betty's Bay

Inbegrepen in deze reis

Afrikaanstalige lokale gids
Internationale vluchten met Emirates
Alle luchthaventaksen op het ticket
Bagageservice op de luchthavens en in de hotels
Lokaal transport in comfortabele minibus/autocar (met airconditioning)
Binnenlandse vlucht Durban - Kaapstad met British Airways/Comair
Alle vermelde lokale transfers
Toegangsgelden voor de inbegrepen bezoeken/parken en bezienswaardigheden
Alle overnachtingen
Maaltijden volgens programma (O = ontbijt, M = middagmaal, A = avondmaal)
Alle lokale taksen

Niet inbegrepen in deze reis

optionele excursies (onze tips): ter plaatse te reserveren en te betalen, prijzen onder voorbehoud
persoonlijke uitgaven
alle verzekeringen
fooien voor de gids en chauffeur
fooien tijdens optionele excursies

Onze reisexpert

Ninette Dekeyser
Management Assistant
Interesse? Contacteer ons

Programma

Dag 1 : Brussel - Johannesburg

Vertrek uit Brussel naar Johannesburg

Dag 2: Johannesburg - Krugerpark

Aankomst in Johannesburg en rit naar het Krugerpark. Je verblijft de volgende drie nachten in een lodge gelegen aan de rand van het wildpark. Overnachting in hotel Nkambeni Safari Camp***. 

Ontbijt

Dag 3: Panoramaroute

De Panoramaroute slingert zich door een prachtig berglandschap en langs de indrukwekkende Blyde River Canyon. Je maakt een stop aan enkele uitzichtpunten zoals Gods Window en de Three Rondavels. Bij Bourke's Luck Potholes zie je grillig gevormde rotsformaties. Overnachting in Nkambeni Safari Camp***. 

Ontbijt

 

Dag 4: Krugerpark

Volledige dag safari in een open 4x4 voertuig doorheen het wereldberoemde Krugerpark, het bekendste en grootste wildpark van Zuid-Afrika. Misschien kom je wel oog in oog te staan met enkele leden van de Grote Vijf: leeuw, luipaard, olifant, buffel en neushoorn. Overnachting in Nkambeni Safari Camp***. 

Ontbijt

Dag 5: Krugerpark - Ewatini (voormalig Swaziland)

Eswatini is een klein onafhankelijk koninkrijkje dat geprangd ligt tussen Zuid-Afrika en Mozambique. Na de middag bezoek aan het Mantenga Cultural Village. In dit openluchtmuseum ervaar je het dagelijkse leven en de gewoontes van de traditionele Swazi. Overnachting in Swaziland in hotel Mantenga Lodge***. 

Ontbijt

Dag 6: Eswatini - St. Lucia

Je rijdt verder door het glooiende landschap van Swaziland naar St. Lucia. Dit plaatsje aan de kust is gelegen naast het iSimangaliso Wetland Park, een beschermd natuurreservaat. In de namiddag boottocht op de lagune van St. Lucia. Vanop de eerste rij spot je gegarandeerd nijlpaarden. Overnachting in St.Lucia in de Amazulu Lodge****. 

Ontbijt

Dag 7: St. Lucia

Vrije dag om de omgeving te ontdekken.

Onze tip: maak een safari naar het Hluhluwe-Umfolozi Game Reserve, bekend om zijn neushoorns, of het iSimangaliso Wetland Park. Deze excursies zijn niet inbegrepen. Overnachting in St. Lucia in de Amazulu Lodge****.  

Ontbijt

Dag 8: St. Lucia - Durban - Kaapstad - Stellenbosch

Transfer naar de luchthaven van Durban en binnenlandse vlucht naar Kaapstad. Bij aankomst reizen we onmiddellijk door naar de wijnregio. Overnachting in Stellenbosch hotel ***, dat pal in het centrum van het gezellige studentenstadje Stellenbosch gelegen is.

Ontbijt

Dag 9: Stellenbosch - Oudtshoorn

Je kan nog even rondwandelen in Stellenbosch vooraleer te vertrekken naar Oudtshoorn. We volgen de Route 62 langs wijngaarden, prachtige bergpassen en pittoreske dorpjes. Onderweg stop je aan één van de wijndomeinen in Robertson om er al proevend kennis te maken met Zuid-Afrika's lekkerste exportproduct. Overnachting in Mooiplaas Guesthouse ****.

Ontbijt

Dag 10: Oudtshoorn - Tsitsikamma

In de voormiddag bezoek je de Cangogrotten met zijn indrukwekkende druipsteenformaties. Je ontdekt ook waarom Oudtshoorn de hoofdstad van de struisvogels wordt genoemd. Tijdens een tractortour op een boerderij zie je verschillende soorten en kan je ze voederen. Rit naar Tsitsikamma, een natuurpark waar de ruige oceaan en het groene regenwoud mekaar tegenkomen. Overnachting in Tsitsikamma Village Inn***.

Ontbijt

Dag 11: Tsitsikamma

Wandel over de hangbrug aan de monding van de Storms rivier. Vrije namiddag om door de boomtoppen te glijden tijdens een canopy tour (niet inbegrepen). Overnachting in Tsitsikamma Village Inn***.

Ontbijt

Dag 12: Tsitsikamma - Arniston/Agulhas

Rit langsheen de Tuinroute naar Knysna waar je een stop maakt aan de Knysna Heads. Deze twee zandstenen kliffen scheiden de oceaan van de lagune. Bezoek ook het gezellige Waterfront. Je eindigt de dag in Arniston, een klein vissersdorp gelegen aan de oceaan. Overnachting in Arniston Hotel**** of Agulhas Country Lodge****.

Ontbijt

Dag 13: Arniston/Agulhas - Kaapstad

Je maakt een stop in Hermanus. Tussen juni en december bestaat de kans dat je walvissen ziet zwemmen en spelen vanaf de kustlijn. In Betty’s Bay ontmoet je de schattige Zuid-Afrikaanse pinguïns. Op naar de eindbestemming, Kaapstad. Bij helder weer rijden we naar de top van Signal Hill voor wat Afrikanen een sundowner noemen. Als de zon ondergaat, worden de flessen ontkurkt en klinken de glazen. Het spectaculaire uitzicht over de stad krijg je er gratis bij. Overnachting in hotel Holiday Inn Express***.

Ontbijt

Dag 14: Kaapstad

Vandaag ontdek je de moederstad op je eigen ritme. Een dubbeldekker bus rijdt langs de belangrijkste bezienswaardigheden en onderweg kan je op verschillende plaatsen onbeperkt op- en afstappen. Aan boord krijg je uitleg in het Engels. Zeker niet te missen zijn de Tafelberg, de kleurrijke Bo-Kaap en het V&A Waterfront. Overnachting in hotel Holiday Inn Express***.

Ontbijt

Dag 15: Kaapstad - Brussel

Bezoek aan het Kaaps Schiereiland. Kaap de Goede Hoop en Cape Point zijn gelegen in een natuurreservaat aan het meest zuidelijke punt waar het uitzicht adembenemend is. Vanuit Houtbaai maak je bij goed weer een boottocht naar Duiker Island om een kolonie pelsrobben van dichtbij te bewonderen. Na de lunch rijden we naar de luchthaven van Kaapstad om in te checken voor de terugvlucht.

Ontbijt - Middagmaal

Dag 16: Brussel

Aankomst in België.

AfreisdataPrijs per persoon dubbele kamerPrijs per persoon single kamer
23/02/2020€ 2188€ 2530
Deze reizen zijn slechts een kleine greep uit ons aanbod! Op zoek naar een reis die bij jou past?