De Douro, rivier van goud

Vanaf €1650 pp.
Cruise - 8 dagen - Portugal
Afreisdatum: 22/10/2019

Buitengewone mooie vaart door de wijngaarden van de portwijn en ontdekking van Salamanca en Porto.

De ontstuimige Douro meandert door valleien van graniet met steile wanden. Zo vormt zich een groots en wild kader.

De noeste arbeid en de doorzetting van de mens schiepen vruchtbare terrassen die opklimmen tegen de hellingen. De vele wijngaarden maken de roem van de stad die hun naam draagt: porto en vinho verde.

De M/S Douro Serenity, intiem en comfortabel, biedt aan de 126 passagiers een pracht van een trip langs valleien die sedert eeuwen onveranderd hun pracht uitstallen.

Dit unieke schrijn van de natuur is Werelderfgoed van de UNESCO, met vele dorpjes, prachtige boomen wijngaarden en een verscheidenheid van kerkjes en kloosters. Zoveel middeleeuwse en barokke schoonheden vormden de rijkdom van het oude Portugese koninkrijk. Tijdens uw cruise maakt u bovendien ook een excursie in Spanje, naar Salamanca waar de oudste universiteit van Europa staat, opgericht in 1218.

Ontelbare civiele en religieuze monumenten, de twee kathedralen, de Plaza Mayor met een exclusief ensemble van architectuur zijn haar onschatbare juwelen. Porto, met zijn tijdloze charme, zal u onderdompelen in de geest van Portugal.

 

Inbegrepen in deze reis

Lijnvluchten Brussel/Porto/Brussel
Transfers zoals vermeld in het programma
De cruise in de gekozen categorie en kajuit
Volpension vanaf het diner op dag 1 tot en met het ontbijt op dag 8
Dranken tijdens de maaltijden aan boord
Alle excursies zoals vermeld in het programma
Muzikale animatie en show aan boord
Welkomstcocktail en -diner
Captain's dinner
All Ways Cocktail
Tweetalige (NL/FR) All Ways reisbegeleiding
Een reeks voordrachten
Haventaksen (€35) en luchthaventaksen (€110) zoals op heden bekend, variabel en onderhevig aan veranderingen

Niet inbegrepen in deze reis

Andere dranken dan deze vermeld in het programma
Servicekosten voor het boordpersoneel, gidsen en chauffeurs
Reisverzekeringen

Onze reisexpert

Ninette Dekeyser
Management Assistant
Interesse? Contacteer ons

Programma

DAG 1 – BRUSSEL - PORTO (Portugal)

Lijnvlucht naar Porto. Transfer naar de haven en inscheping aan boord van de M/S Douro Serenity.

Welkomstcocktail en -diner.

DAG 2 – PORTO - RÉGUA - PINHÃO

In de ochtend worden de trossen losgegooid en vaart de M/S Douro Serenity door de Dourovallei waar kleine dorpjes, als het ware middenin olijf- en wijngaarden, lijken te liggen.

Lunch aan boord.

In de vroege namiddag bereikt u Régua, poort tot de wijnregio Alto Douro (Hoge Douro).

Vertrek op excursie naar Lamego, één van de meest historische steden van de Douro Vallei. Begeleid bezoek aan de stad: kathedraal uit de 12e eeuw, bisschoppelijk paleis, Moorse kasteelruïne (buitenaanzicht). U bezoekt er de bekende bedevaartkerk Nossa Senhora de Remédios. De meer dan 600 treden van de dubbele trap die leidt naar de kathedraal werden in het verleden door de bedevaartgangers op de knieën beklommen! De trap is op de tussenliggende terrassen prachtig versierd met azulejos. Bovenaan de kerk heeft u een prachtig uitzicht over de streek.

U zal er ook de mogelijkheid hebben om het Museum van Lamego te bezoeken. Dit museum huisvest een interessante collectie schilderijen van Portugese kunstenaars en Vlaamse wandtapijten.

’s Avonds diner in een prachtig wijnlandgoed, waarna terugkeer en overnachting aan boord in Pinhão.

DAG 3 – PINHÃO - VEGA TERRÓN - CASTELO RODRIGO

’s Morgens vaart het schip naar Vega Termet vesrón, gelegen aan de Spaanse grens, door de diepe valleien van de Douro, verbreed door opeenvolgende dammen die het stroomgebied regelen en een groot deel van de elektriciteit produceren voor gebruik in Portugal.

Lunch aan boord. In de namiddag, vertrekt u op excursie naar Castelo Rodrigo.

Op de top van een heuvel domineert het middeleeuws dorp van Castelo Rodrigo het plateau, dat zich uitstrekt over Spanje in het oosten en de diepe Dourovallei in het noorden. Castelo Rodrigo draagt de sporen van enkele territoriale conflicten met zich mee. U voelt nog steeds de sfeer van de Joodse gemeenschap die er tijdens de inquisitie in alle rust samenleefde met de christelijke gemeenschap. Wandeling door de smalle, steile straatjes van het dorp, met zijn 16e-eeuwse huizen met prachtige gevels en ramen in Manuelstijl. Bezoek aan de ruïnes van het kasteel en de Reclamador kerk. ’s Avonds Captain's dinner en overnachting aan boord.

DAG 4 – VEGA TERRÓN - SALAMANCA - BARCA D’ALVA

Vertrek per autocar voor een dagexcursie naar Salamanca, geklasseerd als UNESCO Werelderfgoed voor de pracht en praal van haar oude stad.

Panoramische stadsrondrit langs onder meer de Plaza Mayor, één van de mooiste, monumentale pleinen van Spanje. Bezoek aan de universiteit gesticht in 1215 op het plein «Patio de las Escuelas». Bezoek aan de Nieuwe Kathedraal, gebouwd tussen de 16e en 18e eeuw, een prachtige mix van gotiek, renaissance en barok. De gevel is fantasierijk afgewerkt met fijn snijwerk en stenen figuren en binnenin met rijkversierde gewelven.

Lunch met lokale specialiteiten in een restaurant in de stad.

Vrije tijd in de namiddag.

Flaneer door de smalle straatjes van deze historische parel. Terugkeer aan boord in de late namiddag in Barca d’Alva. Diner en overnachting aan boord.

DAG 5 – BARCA D’ALVA - RÉGUA

‘s Morgens vroeg vaart het schip richting Régua.

Lunch aan boord.

Aankomst in de late namiddag, waarna vertrek voor een bezoek aan het Paleis van Matheus, een elegant herenhuis uit de 18e eeuw, een echte parel van barokkunst. De tuinen zijn wondermooi bestaande uit bloemenpaden, exotische planten en geurende bloesems.

Terugkeer aan boord in Régua, diner en overnachting.

DAG 6 – RÉGUA - PORTO

’s Morgensvroeg vertrek van M/S Douro Serenity uit Régua richting Porto.

Lunch aan boord.

Aankomst in de namiddag en vertrek per autocar voor een bezoek aan Porto.

Gelegen aan de monding van de Douro, spreidt de stad zich uit over een aantal heuvels met uitzicht op de rivier als getuige van een tweeduizend jaar oude geschiedenis. Haar historisch centrum prijkt op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Met haar bruggen, monumenten, azulejos, bloemrijke balkons en winkelstraten is de stad een lust voor het oog.

In het hart van het historische centrum bezoekt u de kathedraal «Sé», waarvan het plein een prachtig uitzicht biedt op de rivier en de daken van de stad. Deze romaanse vestingkerk werd herbouwd in de 17e en 18e eeuw, maar is toch één van de oudste monumenten van de stad. De kapel van het Heilig Sacrament, die uitgeeft op de linkerzijde van het dwarsschip, herbergt een prachtig altaar met een gebeiteld zilveren altaarstuk. U eindigt het bezoek aan de stad met een proeverij in één van de wijnkelders van de stad.

s' Avonds, diner en folkloreshow aan boord.

DAG 7 – PORTO

Het schip blijft in Porto liggen.

In de voormiddag vertrek per autocar naar Guimarães, gelegen in het noordwesten van Porto en geboortestad van de eerste koning van Portugal, Alfonso Henriques.

Ontdek het historische centrum, langs het largo da Oliveira, een opmerkelijk goed bewaard middeleeuws complex en bezoek aan het paleis van de hertogen van Bragança, waarvan de architectuur doet denken aan de kastelen van Bourgogne.

In de namiddag, vrije tijd om op eigen houtje Porto verder te verkennen of te genieten van de laatste momenten aan boord van uw schip.

’s Avonds, afscheidsdiner aan boord.

DAG 8 – PORTO - BRUSSEL

Na het ontbijt, ontscheping en transfer naar de luchthaven.

Lijnvlucht naar Brussel.

 

Uw schip: M/S DOURO SERENITY

M/S Douro Serenity is een modern, luxueus en elegant schip dat hoogkwalitatief uitgerust is en hierdoor een prestigieus aanzien uitstraalt. Aan boord geniet u van een excellente service. Gegarandeerd dat u bekoord wordt door de gratie van dit schip en door de gezellige sfeer die er heerst.

DE KAJUITEN

Alle kajuiten zijn buitenkajuiten verdeeld over 3 dekken. De kajuiten van het hoofddek hebben een oppervlakte van 14m² met een klein raam dat niet opengaat.

De standaard kajuiten op het bovendek hebben een oppervlakte van 15m² en beschikken over grote panoramische schuiframen.
Alle kajuiten zijn uitgerust met douche, wc en individueel regelbare airconditioning.
Naast standaard kajuiten gelijk aan die op het bovendek, zijn er op het panoramadek 6 suites met een oppervlakte van 22m² en 2 Master suites van 30m².
Alle suites beschikken over een “French balcony”.

DE GEMEENSCHAPPELIJKE RUIMTES

Het restaurant, dat smaakvol is ingericht, bevindt zich op het bovendek. De maaltijden worden geserveerd in één enkele dienst, drank inbegrepen waaronder excellente Portugese wijnen.
Het ontbijt en de lunch worden opgediend in de vorm van buffet, maar het avondmaal wordt u aan tafel geserveerd.
Alle activiteiten gaan door in de gezellige bar/salon dat op het panoramadek ligt en vooraan een klein open terras heeft.
Het meest gegeerde dek is het zonnedek met het zwembad met tegenstroom. Languit in een ligstoel kunt u van hieruit de prachtige vaart volgen.
M/S Douro Serenity beschikt eveneens over een fitnessruimte, massagekamer (betalend), een kleine boetiek waar u een aantal souvenirs kunt kopen en een lift die de 3 dekken bediend.

Kajuiten dekkenPrijs per persoon dubbele kajuitPrijs per persoon single kajuit
Hoofddek€ 1750€ 3170
Bovendek€ 2110€ 3890
Panoramadek€ 2360€ 4395
Junior suite panorama€ 2750/
Master suite panorama€ 2950/
Deze reizen zijn slechts een kleine greep uit ons aanbod! Op zoek naar een reis die bij jou past?