TUI Flexibele Omruilgarantie & VIP Selection Flexibele Omruilbelofte

TUI Flexibele Omruilgarantie

 • De flexibele omruilgarantie geldt op door TUI Belgium N.V. aangeboden reizen/reisdiensten uit het gamma Vliegvakanties, Exotische Vakanties, Citytrips, Autovakanties en Rondreizen in groep.
 • De flexibele omruilgarantie houdt in dat een TUI reis zonder opgave van reden en zonder wijzigingskosten verschuldigd te zijn, tot maximum 4 maal kan worden omgeboekt naar een andere reis op een latere datum of in een volgend seizoen dat op moment van omruilen boekbaar staat in het aanbod van TUI Belgium N.V. volgens deze voorwaarden.
 • De flexibele omruilgarantie kan enkel worden ingeroepen via het TUI Customer services Center, een van de 102 TUI shops of bij TUI aangesloten reisagenten.
 • Enkel de hoofdboeker van de boeking kan tot 4 maal* wijzigen. Wordt er nadien nog een wijziging gevraagd, dan gelden de normale wijzigingskosten of annuleringsvoorwaarden.
 • Wanneer er een vliegreis is inbegrepen in de reis, kan de flexibele omruilgarantie enkel worden ingeroepen indien de vlucht vertrekt vanaf een Belgische luchthaven of vanaf de luchthaven van Rijsel,  en indien de vlucht wordt uitgevoerd door TUI fly (TUI Airlines Belgium NV), Freebird, Brussels Airlines, Emirates, Qatar Airways, Thai Airways, Aegean Airlines, Alitalia, Air Europa, Czech Airlines, Iberia, LOT Polish Airlines, SAS, TAP Air Portugal, Vueling, Air Malta. Wanneer er een treinreis is inbegrepen in de reis, kan de flexibele omruilgarantie enkel worden ingeroepen, indien de treinreis vertrekt vanaf een Belgisch treinstation, en indien de rit wordt uitgevoerd door Thalys, TGV of Eurostar. Deze voorwaarden gelden zowel voor de reis die men wenst om te boeken als de nieuw gewijzigde boeking.
 • Deze flexibele omruilgarantie kan door de klant worden ingeroepen t.e.m. 31/08/2021 voor alle bestaande en nieuwe boekingen.
 • Met betrekking tot het prijsverschil tussen uw initiële reis en uw nieuwe reis, geldt als voorwaarde dat  de reissom voor uw nieuwe reis maximaal 40% minder mag bedragen dan de reissom van uw initiële reis. Als de reissom van uw nieuwe vakantie duurder wordt, dan is de meerprijs van deze vakantie voor uw eigen kosten. Als de reissom van uw nieuwe vakantie goedkoper wordt, dan betaalt TUI u het verschil terug, tot maximaal 40% van de initiële reissom  in de vorm van een TUI waardebon.
  • Hierbij wordt rekening gehouden met het reeds betaalde bedrag van de oorspronkelijke initiële boeking. Dit kan betekenen dat na verrekening niet de volledige 40% wordt uitgekeerd. Met de initiële boeking wordt bedoeld de allereerst gemaakte boeking.
  • Hierbij wordt de waarde van de gewijzigde boeking bepaald op het moment van omboeken en voor de op dat moment geldende prijzen.
  • Hierbij wordt de waarde van de oorspronkelijke boeking bepaald op het moment van boeking ervan, zoals weergegeven in de oorspronkelijke boekingsbevestiging
 • Met betrekking tot een beroep op de flexibele omruilgarantie geldt:
  • Voor vliegvakanties geldt omruilen mag tot 7 dagen voor vertrek*.
  • Voor Citytrips, Dichtbijvakanties, Autovakanties, Skivakanties en TUI tours groepsreizen is omboeken mogelijk tot 28 dagen voor vertrek.
 • Met betrekking tot het wijzigen van het reisgezelschap van een bestaande boeking geldt als voorwaarde dat enkel de identiteit van de personen in het reisgezelschap kan gewijzigd worden, maar niet het aantal personen dat deelneemt aan de reis. In uitzondering op deze voorwaarde kan het reisgezelschap alsnog gewijzigd worden, indien het reisgezelschap uitbreidt in aantal personen en/of indien de reissom van de nieuwe reissom gelijk blijft of hoger is dan de initiële reissom.  
 • De hoofdboeker of titularis van de reis dient ongewijzigd te blijven.
 • De flexibele omruilgarantie geldt niet op de verkoop van losse vliegtickets, Vaarvakanties, TUI villa’s, Sportreizen, Cruises, Individuele rondreizen en gekoppelde reisarrangementen.
 • De flexibele omruilgarantie geldt niet op de verkoop van verzekeringsproducten. De verzekering op de omgeruilde originele reis blijft bestaan, de premie blijft verschuldigd.
 • Elke omruiling of wijziging die niet onder bovenstaande voorwaarden valt, is automatisch aan de normale wijzigings- of annuleringsvoorwaarden onderworpen. De annuleringskosten zullen hierbij telkens worden berekend op de reissom van de initieel geannuleerde boeking, conform de termijnen en voorwaarden van toepassing op het moment van het eerste gebruik van de flexibele omruilgarantie, tenzij de annuleringskosten berekend op de reissom van de laatst geannuleerde boeking, conform de termijnen en voorwaarden van toepassing op het moment van die annulering, hoger zouden zijn. In dat geval is de klant de hogere annuleringskosten verschuldigd.
 • *Deze flexibele voorwaarden (de boeking 4 maal wijzigen en het omruilen van een vliegvakantie tot 7 dagen voor vertrek) zijn geldig t.e.m. 31/8/2021.

VIP Selection Flexibele Omruilbelofte

 • De Flexibele Omruilbelofte geldt op door TUI Belgium N.V. aangeboden reizen/reisdiensten uit het gamma Vliegvakanties, Exotische Vakanties, Citytrips, Autovakanties en Rondreizen in groep.
 • De Flexibele Omruilbelofte houdt in dat een TUI reis zonder opgave van reden en zonder wijzigingskosten verschuldigd te zijn, tot maximum 2 maal kan worden omgeboekt naar een andere reis op een latere datum of in een volgend seizoen dat op moment van omruilen boekbaar staat in het aanbod van TUI Belgium N.V. volgens deze voorwaarden.
 • De Flexibele Omruilbelofte kan enkel worden ingeroepen via het TUI Customer services Center, een van de 102 TUI shops of bij TUI aangesloten reisagenten.
 • Enkel de hoofdboeker van de boeking kan tot 2 maal wijzigen. Wordt er nadien nog een wijziging gevraagd, dan gelden de normale wijzigingskosten of annuleringsvoorwaarden.
 • Wanneer er een vliegreis is inbegrepen in de reis, kan de Flexibele Omruilbelofte enkel worden ingeroepen indien de vlucht vertrekt vanaf een Belgische luchthaven of vanaf de luchthaven van Rijsel,  en indien de vlucht wordt uitgevoerd door TUI fly (TUI Airlines Belgium NV), Freebird, Brussels Airlines, Emirates, Qatar Airways, Thai Airways, Aegean Airlines, Alitalia, Air Europa, Czech Airlines, Iberia, LOT Polish Airlines, SAS, TAP Air Portugal, Vueling, Air Malta. Wanneer er een treinreis is inbegrepen in de reis, kan de Flexibele Omruilbelofte enkel worden ingeroepen, indien de treinreis vertrekt vanaf een Belgisch treinstation, en indien de rit wordt uitgevoerd door Thalys, TGV of Eurostar. Deze voorwaarden gelden zowel voor de reis die men wenst om te boeken als de nieuw gewijzigde boeking.
 • Deze Flexibele Omruilbelofte kan door de klant worden ingeroepen t.e.m. 31/08/2021 voor alle bestaande en nieuwe boekingen.
 • Met betrekking tot het prijsverschil tussen uw initiële reis en uw nieuwe reis, geldt als voorwaarde dat  de reissom voor uw nieuwe reis maximaal 40% minder mag bedragen dan de reissom van uw initiële reis. Als de reissom van uw nieuwe vakantie duurder wordt, dan is de meerprijs van deze vakantie voor uw eigen kosten. Als de reissom van uw nieuwe vakantie goedkoper wordt, dan betaalt TUI u het verschil terug, tot maximaal 40% van de oorspronkelijke reissom  in de vorm van een TUI waardebon.
  • Hierbij wordt de waarde van de gewijzigde boeking bepaald op het moment van omboeken en voor de op dat moment geldende prijzen.
  • Hierbij wordt de waarde van de oorspronkelijke boeking bepaald op het moment van boeking ervan, zoals weergegeven in de oorspronkelijke boekingsbevestiging
 • Met betrekking tot het wijzigen van het reisgezelschap van een bestaande boeking geldt als voorwaarde dat enkel de identiteit van de personen in het reisgezelschap kan gewijzigd worden, maar niet het aantal personen dat deelneemt aan de reis. In uitzondering op deze voorwaarde kan het reisgezelschap alsnog gewijzigd worden, indien het reisgezelschap uitbreidt in aantal personen en/of indien de reissom van de nieuwe reissom gelijk blijft of hoger is dan de initiële reissom.  
 • De hoofdboeker of titularis van de reis dient ongewijzigd te blijven.
 • De Flexibele Omruilbelofte kan tot ten laatste 7 dagen voor datum van vertrek ingeroepen worden. Voor groeprondreizen kan dat tot 28 dagen voor datum van vertrek.
 • De Flexibele Omruilbelofte geldt niet op de verkoop van losse vliegtickets, Vaarvakanties, TUI villa’s, Sportreizen, Cruises, Individuele rondreizen en gekoppelde reisarrangementen.
 • De Omruilgarantie geldt niet op de verkoop van verzekeringsproducten. De verzekering op de omgeruilde originele reis blijft bestaan, de premie blijft verschuldigd.
 • Elke omruiling of wijziging die niet onder bovenstaande voorwaarden valt, is automatisch aan de normale wijzigings- of annuleringsvoorwaarden onderworpen. De annuleringskosten zullen hierbij telkens worden berekend op de reissom van de initieel geannuleerde boeking, conform de termijnen en voorwaarden van toepassing op het moment van het eerste gebruik van de omruilgarantie, tenzij de annuleringskosten berekend op de reissom van de laatst geannuleerde boeking, conform de termijnen en voorwaarden van toepassing op het moment van die annulering, hoger zouden zijn. In dat geval is de klant de hogere annuleringskosten verschuldigd.
Deze reizen zijn slechts een kleine greep uit ons aanbod! Op zoek naar een reis die bij jou past?